درمان خونریزی داخلی : زمانی که در اثر یک ضربه یا آسیب بدن شما خونریزی می کند این خونریزی داخلی می باشد و قابل مشاهده نیست و البته بدون علت بدن خونریزی نمی کند و باید علت خونریزی را جویا شوید و با توجه به معاینات پزشک این مشکل را بررسی و شروع به درمان می کند . پس در درمان خونریزی داخلی باید اول علت خونریزی را پیدا کرد و در نهایت آن را درمان کرد .
علائم خونریزی داخلی
از دلایل خطرناک بودن خونریزی داخلی این است که قابل مشاهده از بیرون نیست ولی باید به یک سری علائم توجه کرد این علائم شامل موارد زیر می باشد :
علائم خونریزی متوسط : سرگیجه ، سردرد ، اسهال ، ضعف عمومی ، درد شکمی ، درد قفسه سینه ، از دست دادن حافظه ، مشکلات بینایی ، تنگی نفس ، کبودی و غیره می باشد .
علایم خونریزی شدید : فشار خون پایین ، ضربان سریع قلب ، استفراغ خون ، از دست دادن هوشیاری ، نارسایی ارگان های بدن ، تشنج و غیره می باشد که برای درمان خونریزی داخلی باید علائم آن را شناسایی کنیم .
دلایل احتمالی برای خونریزی داخلی
خونریزی داخلی در اثر یک سری عوامل رخ می دهد که به مرور زمان دیواره رگهای خونی را ضعیف می کند و جلوگیری از لخته شدن خون می کند . این عوامل شامل داروها ، برخی شرایط پزشکی و عادات سبک زندگی می باشد که به موارد زیر تقسیم می شود:
جراحت جزئی ، فشار خون بالا ، داروهای رقیق کننده ، کورتیکواستروئیدها ، آنتی بیوتیک ها، داروهای ضد افسردگی ، دیابت ، مصرف بیش از حد الکل ، سیگار کشیدن ، قرص های رژیم غذایی ، داروهای ضد لخته شدن ، سکته قلبی ، سرطان ، ترومبوز وریدی عمقی و غیره می باشد .
تشخیص خونریزی داخلی
برای تشخیص خونریزی داخلی ابتدا پزشک بیمار را معاینه می کند و سابقه پزشکی آن را مرور می کند و پزشک برای بیمار آزمایش های مختلف را تعیین و دستور تصویربرداری ، توموگرافی کامپیوتری و سونوگرافی را می دهد . زمانی که منبع خونریزی مشخص شد از آنژیوگرافی برای بررسی داخلی رگهای خونی استفاده می کند . تجویز نوار قلب یا اشعه ایکس را می دهد و همه این موارد را برای تشخیص خونریزی داخلی ضروری می داند . پس برای درمان خونریزی داخلی ابتدا باید پزشک تشخیص دهد که این خونریزی از کدام قسمت بدن می باشد و بعد شروع به درمان می کند . بنابراین شناسایی و درمان سریع خونریزی داخلی برای جلوگیری از بروز بسیاری از عوارض مهم می باشد .
درمان خونریزی داخلی
برای درمان خونریزی داخلی در حالت خفیف یا جزئی استراحت و هیدراتوسیون بدن موثر می باشد ولی برای خونریزی داخلی متوسط تا شدید می توان از تجویز پزشک برای استفاده از ویتامین k وریدی و پلاسمای منجمد تازه ، خون و پلاکت استفاده کرد و امروزه پزشکان از دوزهای ویتامین کمپلکس و ترکیبات دیگر برای لخته شدن خون استفاده می کنند . در بعضی مواقع پزشکان مایعات داخل وریدی غنی از الکترولیت را به افرادی که خونریزی داخلی دارند تجویز می کنند و هنگامی که خونریزی بیمار ثابت شد و متوقف شد از داروهای پیشگیری خونریزی استفاده و فیزیوتراپی و ترک سیگار و الکل هم در کاهش خونریزی داخلی موثر می باشد .
عمل جراحی اورژانسی
در بعضی مواقع که شدت خونریزی بسیار زیاد می باشد پزشک دستور جراحی را می دهد و نوع جراحی بستگی به میزان خونریزی شدید ، محل خونریزی و سلامت بدن شما انجام می گیرد و پس از ثابت شدن خونریزی درمان برای هر گونه آسیبی توسط پزشک انجام می شود . می توانید از محصولات زخم تریتا استفاده کنید .
چه موقع به پزشک مراجعه کنیم ؟
زمانی که مشکوک به خونریزی داخلی هستید فوری با بیمارستان یا مراکز اورژانس تماس گرفته و باید به بیمارستان منتقل شوید چون اگر خونریزی شدید باشد منجر به مرگ می شود . پس حتی اگر خونریزی شدید هم نباشد باید حتما بیمار را به بیمارستان منتقل کرد.
سخن پایانی
برای درمان زخم خونریزی داخلی حتما قبل از اینکه بیمار به وضعیت وخیمی برسد آن را به بیمارستان منتقل کنید تا تحت درمان قرار بگیرد و با صلاحدید پزشک معالجه و درمان شود چون خونریزی داخلی علت اصلی مرگ های ناشی از تروما می باشد که در صورت عدم درمان منجر به نارسایی عضو ، کما ، تشنج و غیره می شود پس شناسایی و درمان به موقع باعث جلوگیری از این عوارض می شود .
بدون دیدگاه