لیزر درمانی در درمان زخم یک روش نوین میباشد که در زخمهای حاد زیاد اثربخش نبوده و بیشتر مناسب زخمهای مزمن میباشد.
لیزر درمانی
لیزر درمانی از روشهای پزشکی مؤثر و نتیجه بخش در درمان زخم است. لیزر درمانی کم توان برای ترمیم زخم و کاهش التهاب زخم با کاهش تعداد مواد شیمیایی سلولی و آنزیمهای مربوط با درد عمل میکند و به تحریک سلولها برای تکثیر و تقسیم سلولها میپردازد تا بهبود بافتهای زخم تسریع یابد.
درمان لیزر از مقدار پایینتر از دوز مناسب کارایی ندارد و دوز تعیین شده از سوی تولید کننده باید در درمان زخم بتواند نتیجه بخش باشد.
پزشکان برای درمان زخمهای سطحی و زخمهای عمیق مانند آکنه، سوختگی، عمل جراحی و زخم بریدگی و پارگی و… لیزر درمانی را توصیه میکنند.
البته برای از بین بردن کامل آثار زخمهای شدید مانند سوختگیها، در کنار این روش باید از روشهای دیگری مانند فیلترهای قابل تزریق و… هم استفاده نمود.
روشهای لیزر
سه نوع لیزر برای ترمیم بافتهای محل زخم وجود دارد.
در نوع اول بافتهای پوست در ناحیه زخم باز میشود و پس از جوش دادن ترمیم میشود.این اقدام با گرم نمودن بافت انجام می شود که سبب تحریک و کلاژن سازی و ساخت فبیری میشود.
در نوع دوم با ایجاد حرارت، پوست جوش داده میشود. این حرارت به نسبت نوع اول، کمتر به پوست آسیب میرساند. با ایجاد این حرارت انعقاد بافت پوست صورت میگیرد.
در نوع سوم رنگی به بافت آسیب دیده اضافه میکنند و تابش لیزر را به این رنگ انجام میدهند. تابش لیزر به رنگ سبب عدم آسیب بافتهای پوست میشود. لذا از روش نوع اول و دوم بهتر میباشد.
عوارض جانبی لیزر درمانی
لیزر درمانی در برخی موارد با عوارض هایی می تواند همراه باشد. این عوارض ها به صورت خونریزی های ناچیز، عفونت پوست، پوست پوست شدن، التهاب و درد، و بی رنگ شدن پوست است.
این عوارض ها بسیار نادر بوده و کمتر فردی را درگیر می کند. عوارض خفیف مانند درد، بی رنگ شدن یا قرمز شدن ، پوست اندازی و تورم پس از گذشت چند روز از لیزردرمانی از بین می رود.
پزشک معمولاً عوارض احتمالی را برای بیمار توضیح می دهد و با توجه به نوع زخم و شدت آن یک روش لیزر مناسب توسط مراکز درمانی حرفه ای را پیشنهاد می دهد.
افرادی که دچار حساسیت به نور میباشند بهتر است از این روش استفاده نکنند.
برای مشاهده محصولات زخم کلیک کنید
مزایای لیزر درمانی
- لیزر درمانی یک روش غیر تهاجمی است و بدون برشهای جراحی صورت میگیرد و به صورت سرپایی در مطب انجام میشود.
- لیزر سبب توقف رشد تومور و ضایعههای دیگر میشود.
- لیزر موجب کاهش ریزش مو و بهبود بینایی میگردد.
- در کاهش درد و التهاب مؤثر میباشد.
- سبب بهبود و ترمیم جای انواع زخمها و لکههای پوستی میشود.
- نیازی به مصرف دارو نمیباشد و از این حیث بسیار مفید میباشد.
لیزر درمانی در درمان زخم و اسکار
پوست در هنگام آسیبهای مختلف، با گذشت زمان با ایجاد یک لایه محافظتی مانع ورود باکتریها به داخل زخم میگردد. با توجه به شدت زخم و اسکار آثاری از خود بر جای میگذارد که ناخوشایند است.
پس از مرور زمان زخم برخی از زخمها کمرنگ میشوند اما برخی اسکارها باقی میمانند. در این صورت پزشکان با لیزر درمانی، لایههای بیرونی پوست را مورد درمان قرار میدهند و این لایه را حذف میکنند تا سلولهای مرده محل زخم نابود شود و بافتهای جدید جایگزین شوند.
آماده سازی برای لیزر درمانی
باید قبل از عملیات لیزر درمانی اقدامات زیر را انجام دهید.
بهتر است از دو هفته مانده به لیزردرمانی از استعمال سیگار خودداری کنید.
آسپیرین و سایر داروهای مکمل را مصرف نکنید.
از کرمهای ضدآفتاب به میزان بیشتری استفاده نمایید.
در صورتی که مستعد بروز تبخال و… هستید با دستور پزشک باید از آنتی بیوتیکها برای جلوگیری از بروز تبخال استفاده کنید.
نکات مهم در ارتباط با لیزردرمانی
افراد مشکوک به سرطان و تیروئید نباید از روشهای لیزردرمانی استفاده کنند.
خانمهای باردار از لیزردرمانی در درمان زخم و یا از بین بردن لکههای پوستی خود، به دلیل احتمال تأثیر منفی و مخرب بر روی جنین خود، استفاده نکنند.
لیزر درمانی برای زخمها و لکههای اطراف چشم نباید استفاده شود. زیرا احتمال تأثیر منفی بر روی چشم وجود دارد. مگر اینکه طبق نظر پزشک از عینک های خاص در حین لیزردرمانی استفاده شود.
بدون دیدگاه