درمان زخم عروقی با مصرف داروها و پانسمانهای نوین انجام میشود، در صورتی که زخمها درمان نشوند، ممکن است پزشک عمل جراحی را توصیه کند.
زخم عروقی
زخمهای عروقی به دلیل برگشت جریان خون و عدم جریان یافتن خون به سمت قلب رخ میدهد. این مشکل از نارسایی رگها، نارسایی وریدی و اختلال در جریان خون ایجاد میشود.
با اختلال در دریچه رگها، جریان خون افزایش مییابد و افزایش فشار خون در رگها را سبب میشود که مانع از اکسیژن رسانی و رساندن مواد غذایی به بافتها و عضلات بدن میشود و سرانجام به تشکیل زخم منجر میشود.
از علائم زخمهای عروقی میتوان به تغییر رنگ لکههای قهوهای به بنفش اشاره نمود که بیشتر در اندامهای پایینی بدن، مانند ساق پاها بروز میکند.
نشانههای انسداد عروقی
تغییر رنگ پوست، خشکی پوست و ترک خوردن و پوست پوست شدن
احساس درد در هنگام پیاده روی و کاهش درد در تایم استراحت
دردهای افزایشی بیدلیل در قسمتهای تحتحانی بدن
پایین بودن نبض در پاها
ایجاد زخمهای گرد و تیز به رنگهای قهوه ای مایل به بنفش
انواع زخمهای عروقی
زخمهای عروقی شامل زخمهای وریدی، شریانی، وریدی – شریانی هستند.
زخمهای وریدی پا، میان زانو و ساقها ایجاد میشوند. این زخمها به علت اختلال عروقی به صورت سطحی ایجاد میشوند و در برخی موارد با ترشحاتی همراه هستند. ممکن است زخمهای وریدی پا با بروز تاولهایی در پا ایجاد شوند که موجب سنگینی پا و لمس دردناک پاها میشوند.
زخمهای شریانی پا به علت عدم خونرسانی به انگشتان پا ایجاد میشوند. این مشکل میتواند سبب نارسایی خفیف شریانها شود اما اگر درمان زخم عروقی صورت نگیرد به مرگ بافتها منجر میشود. این بیماری بیشتر در نوک انگشتان، پاشنهها، کف پاها، قسمتهای استخوانی پا و… رخ میدهد.
زخمهای ترکیبی یا وریدی – شریانی دارای زخمهایی با ویژگیهای هر دو زخم میباشند و روشهای درمان و مدت طول درمان آن دشوار و طولانی می باشد.
درمان زخم عروقی چگونه انجام میشود ؟
درمان زخم های عروقی باید با توجه به شدت زخم و تشخیص پزشک صورت گیرد. پزشک باید به بررسی علت اصلی این بیماری بپردازد و تمامی آزمایشها و معاینههای لازم را برای کشف سر منشاء بیماری در بدن فرد صورت دهد.
پزشک برای درمان این زخمها به درمانهایی که سبب افزایش گردش خون به محل زخم میشود اقدام مینماید. مصرف آنتیبیوتیکها هم ممکن است در دستور کار پزشکان برای درمان این بیماری، قرار داشته باشد.همچنین مصرف آسپیرین که مانع از لخته شدن خون در رگها میشود به برخی از این بیماران توصیه میشود.
گاه در این روشها از پانسمانهای نوین برای درمان زخم ، وکیوم تراپی، آنژیوپلاستی، لیزرتراپی، پی آر پی، اوزون درمانی و… استفاده میکنند. در صورت درد شدید بیماران استفاده از مسکنها با نظر پزشک بلامانع است.
پس از درمان زخم، مراقبتهای بعد از درمان برای پیشگیری از باز شدن مجدد زخم ها اهمیت دارد. این مراقبتها شامل منع استعمال دخانیات، پرهیز از خوردن غذاها و خوراکیهای شور، برنامه ریزی مناسب برای انجام ورزشهای سبک مانند پیاده روی، کنترل وزن، کنترل بیماریهایی مانند فشارخون و دیابت و چربی خون است.
مراقبتهای زخم پا
این زخمها ممکن است با سوزش و خارش همراه باشد، باید از خارش آنها خودداری نمایید.
زخمها را روزانه با آب ولرم و صابون یا محلول های شستشو دهنده مناسب، تمیز کنید.
از جورابها و کفش ها و شلوارهای تنگ استفاده نکنید.
از داروهای خانگی توصیه نشده از سوی پزشک استفاده نکنید.
زخمها به صورت دوره ای توسط پزشک متخصص معاینه شوند.
استفاده از محصولات زخم که در درمان زخمها مفید و نتیجه بخش است مانند پانسمانهای پیشرفته میتواند در بهبود زخمهای عروقی اثربخش باشد.
از پانسمانهایی که به محل زخم میچسبند و هنگام تعویض آزاردهنده و دردآور میباشند، استفاده نکنید.
پانسمان نوین برای درمان زخم عروقی
پانسمانهای نوین با ویژگیهایی که دارا هستند از پیشرفت زخم عروقی و عفونی شدن اینگونه زخم ها ممانعت میکنند. استفاده از این پانسمانهای نوین بسیار ساده بوده و حتی افراد معمولی هم قادر به استفاده از آنها هستند.
پانسمانهای نوین دارای ویژگیهای ضد ویروسی و ضد میکروبی، رطوبت رسان مناسب، جذب کننده ترشحات، تسریع کننده ترمیم بافتها، کاهش سوزش و خارش و درد زخم، افزایش دهنده اکسیژن رسانی به محل زخم، عدم چسبندگی به محل زخم، و سهولت دهنده دبریدمان زخم، کاهش دهنده احتمال بروز اسکارها در محل زخم و سایر ویژگیهای مثبت در درمان زخم هاهستند.
بدون دیدگاه