مراقبت از زخم پای وریدی در خانه

یکی از انواع زخم ها، زخم‌های باز ناشی از نارسایی وریدی هستند که به آن زخم پای وریدی گفته می‌شود. این زخم‌ها نیاز به مراقبت‌های پزشکی تخصصی دارند تا روند ترمیم آن‌ها طی شود. همچنین مراقبت‌های روزانه می‌تواند به روند بهبود این دسته از زخم‌ها کمک کند.

نکته مهم این است که زخم‌های وریدی پا به صورت سالانه در بیش از 1 درصد از جمعیت بزرگسال جهان تشخیص داده می‌شود. بیشتر افراد مبتلا به این زخم افراد مسن هستند و اگر به موقع از آن‌ها مراقبت نشود، این مسئله می‌توانند عوارض قابل توجهی برای سلامتی آن‌ها داشته باشد.

در این مطلب از سایت تریتا قصد داریم تا نگاهی به مراقبت از زخم پای وریدی در خانه انداخته و در مورد آن اطلاعات کاملی را به شما ارائه دهیم، پس با ما همراه باشید.

زخم پای وریدی چگونه ایجاد می‌شود؟

پیش از بررسی روش‌های مراقبت از زخم پای وریدی در خانه، اگر بخواهیم در مورد روند ایجاد این نوع زخم صحبت کنیم باید گفت، در شرایط عادی دریچه‌های یک طرفه در وریدهای پاها، خون را به سمت بالا و به سمت قلب هل می‌دهند. در شرایطی که نارسایی وریدی نامیده می‌شود، دریچه‌ها قادر به انجام این کار نیستند، به همین دلیل خون در رگ‌های ساق پا جمع می‌شوند.

نارسایی مزمن وریدی زمانی رخ می‌دهد که این دریچه‌ها آسیب ببینند و اجازه نشت خون یا بازگشت جریان خون به عقب را بدهند. آسیب دریچه ممکن است در اثر افزایش سن، نشستن یا ایستادن طولانی مدت یا ترکیبی از هر دو رخ دهد.

به دلیل تجمع طولانی مدت خون در رگ‌های تحتانی، فشار خون در رگ‌ها برای مدت طولانی بالا می‌ماند. در واقع می‌توان گفت زخم‌های وریدی پا زمانی رخ می‌دهد که به دلیل نارسایی مزمن وریدی، رگ خونی آسیب دیده و در قسمت پایینی پا بترکد. نشت خون به بافت‌های مجاور می‌تواند باعث آسیب بافت داخلی و همچنین ایجاد زخم باز روی پوست پوشاننده شود. این زخم‌های پا به شدت مستعد عفونت هستند.

مراقبت از زخم پای وریدی در خانه

علائم و نشانه‌های زخم پای وریدی

قبل از تشکیل زخم یا زخم باز، نارسایی وریدی را می‌توان از طریق علائم زیر تشخیص داد:

  • تورم در پاها
  • سنگینی و خستگی در پاها
  • درد و گرفتگی مکرر در پاها
  • خارش، قرمزی و سفت شدن پوست، به ویژه در قسمت پایینی ساق پا
  • تشکیل زخم‌های کم عمق که با بافت زرد پوشانده می‌شوند

مراقبت از زخم پای وریدی در منزل

علاوه بر مراقبت‌های پزشکی حرفه ای، چندین روش برای مراقبت از زخم پای وریدی در خانه وجود دارد که می‌تواند وضعیت زخم را بهبود بخشیده و زخم‌های باز شده را درمان کند.

استفاده از بانداژ، جوراب یا جوراب ساق بلند

پزشکان استفاده از باندهای فشاری را برای نارسایی مزمن وریدی توصیه می‌کنند. بانداژ قسمتی از ساق پا را فشار می‌دهد و به رگ‌ها کمک می‌کند تا خون را به سمت قلب برسانند. استفاده از این روش برای زخم پای وریدی می‌تواند به بهبود گردش خون و جلوگیری از آسیب بیشتر به شما کمک کند.

در همین راستا توصیه می‌شود دستورالعمل‌های پزشک را در مورد استفاده از بانداژ فشاری و جوراب رعایت کنید.

پانسمان و مراقبت از زخم

زخم پای وریدی یک زخم باز به حساب می‌آید که می‌تواند به سرعت باعث عفونت شود. در همین راستا مهم است که زخم پای خود را همیشه تمیز نگه دارید. استفاده از پانسمان‌های پیشرفته مراقبت از زخم می‌تواند به جلوگیری از عفونت و همچنین بهبود سریع زخم کمک کند. از سوی دیگر برداشتن بافت مرده (نکروز) و تمیز کردن زخم، با استفاده از یک پانسمان سبک و پیشرفته می‌تواند به بهبود وضعیت زخم کمک کند. شما می‌توانید با رعایت دستور العمل‌های بیان شده برای روش تمیز کردن زخم و خرید تعدادی پانسمان، این کار را به راحتی در خانه انجام دهید.

از نشستن یا ایستادن طولانی مدت خودداری کنید

ثابت ماندن برای ساعت‌های طولانی منجر به تجمع خون در پاها و ایجاد زخم‌های وریدی پا می‌شود. راه رفتن یا حرکت دادن پاها در فواصل منظم، گردش خون را بهبود می‌بخشد و به فشار آوردن خون در سیاهرگ‌های قلب کمک می‌کند. حتی کمی حرکت دادن پاها نیز به گردش خون کمک می‌کند.

بالا بردن پاها

پاها باید در حالت ایده آل در زاویه 30 درجه نسبت به قلب، در حالت خوابیده قرار گیرد. انجام این کار به حرکت خون وریدی به قلب کمک می‌کند. این کار همچنین از تجمع مایع در پاها که منجر به تورم می‌شود جلوگیری می‌کند. به منظور رسیدن به این هدف می‌توانید از یک بالشتک یا هر وسیله راحتی دیگر برای نگه داشتن انگشتان پا در بالای ران در هنگام خواب استفاده کرد.

کنترل وزن

ورزش منظم می‌تواند به حفظ گردش خون مطلوب و کاهش عوارض نارسایی وریدی کمک کند. کاهش وزن نیز به کاهش فشار بر روی پاها کمک می‌کند.

داشتن یک رژیم غذایی سالم به همراه ورزش منظم می‌تواند نقش بسیار زیادی در مراقبت از زخم وریدی پا در خانه داشته باشد.

نکته مهمی که باید بدانید این است که زخم‌های وریدی پا با ورزش منظم و رژیم غذایی سالم قابل درمان هستند. همچنین این زخم می‌توانند به راحتی و با کمک متخصصین حوزه زخم درمان شوند. مهم این است که به خاطر داشته باشید که این زخم‌ها ممکن است عود کنند و به همین دلیل باید توجه بسیار زیادی به این زخم‌ها داشته باشید.

برای مشاهده محصولات زخم کلیک کنید

کاهش خارش پای وریدی

تجمع خون در پاها می‌تواند منجر به خارش آن شود. با این حال، خاراندن پوست ممکن است باعث ایجاد زخم‌های باز در آن ناحیه‌ای شود که زخم‌های وریدی پا در آن وجود دارد. در صورت خارش غیر قابل تحمل، متخصصین زخم یا متخصصین پوست پمادهای مرطوب کننده‌ای را تجویز می‌کنند که می‌تواند پوست را تسکین داده و خارش آن را کاهش دهد.

حرف آخر

در این مطلب از وب سایت تریتا در مورد مراقبت از زخم‌های وریدی پا در خانه توضیحات جامع و کاملی را به شما ارائه کردیم. توجه به نکات بیان شده در این مطلب به بهبود کیفیت عمومی زندگی افرادی که با مشکل زخم پای وریدی مواجه هستند، کمک می‌کند. بیماران می‌توانند با متخصصین زخم برای انجام کارهای روزمره به منظور مراقبت از زخم پا در خانه مشورت کرده و با انجام کارهای مختلف می‌توانند برای التیام زخم و جلوگیری از عود کردن زخم‌های وریدی پا گام‌های مهمی را بردارند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *