درمان زخم بستر حفره ای

درمان زخم بستر حفره ای

زخم بستر حفره ای چیست ؟

زخم بستر حفره ای کمی سخت می‌باشد. این زخم به دلیل عدم درمان به موقع زخم بستر و پیشرفت زخم ایجاد می‌شود.

اگر زخم بستر پیشرفت کند و بافت‌های زیرین و تاندون‌ها و استخوان‌ها را درگیر کند ، زخم بستر حفره ای ایجاد می‌شود. زخم بستر حفره ای یک زخم باز است که به دلیل نابودی بافت‌ها ایجاد می‌شود. زخم بستر حفره ای یک زخم بسیار دردناک است. بیمار از این شرایط بسیار رنج می‌برد. به تعویق انداختن درمان و بی توجهی به آن ، عواقب بسیار خطرناکی را برای بیمار به همراه دارد.

با پیشرفت بیشتر زخم بستر ، روند درمانی طولانی تر می‌شود. درمان زخم بستر حفره‌ای باید تحت نظر پزشک و با روش‌های درمانی پزشکی صورت بگیرد. روش‌های درمانی خانگی برای این زخم با توجه به شدت زخم و وخامت آن ، اصلاً توصیه نمی‌گردد. برای نجات جان بیمار درمان زخم را سریعاً آغاز نمایید.

همچنین ببینید: رنگ زخم نشانه چیست؟

تریتا | پانسمان زخم | ضد عفونی زخمدلیل ایجاد زخم بستر حفره ای

دانستن علت ایجاد زخم و علت پیشرفت آن ، به نوع درمان زخم بستر حفره ای کمک می‌کند. گاهی روی سطح زخم ، بافت نکروز ایجاد می‌شود که در اثر بی توجهی به برداشتن آن ، همه‌ی لایه‌های پایینی پوست صدمه می‌بینند. عفونت ناشی از زخم ، به تاندون‌ها و استخوان‌ها می‌رسد و موجب تشکیل زخم بستر حفره‌ای می‌گردد.

درمان زخم بستر حفره ای در هر مرحله چگونه انجام می‌شود ؟

زخم بستر علائم زیادی دارد. درک درست علائم و نشانه‌های زخم بستر ، به درمان به موقع زخم کمک می‌کند.

در مرحله‌ی اول که زخم فقط با تغییر رنگ و تعییر دمای پوست نسبت به سایر نواحی همراه است ، درمان بسیار ساده می‌باشد. با استفاده از محصولات زخم مناسب و تغییر موقعیت بیمار و کاهش فشار از روی محل زخم ، زخم بستر در مرحله ی ابتدایی به راحتی درمان می‌شود. 3 الی 4 روز ، درمان زخم در این مرحله زمان می‌برد.

در مرحله‌ی دوم که لایه‌های پوستی درم و اپیدرم آسیب دیده‌اند ، 3 تا 4 هفته درمان زخم زمان می‌برد. تغییر موقعیت ، کاهش فشار ، پانسمان های پیشرفته زخم تریتا و … از روش‌های درمانی برای این مرحله می‌باشند.

در مرحله‌ی سوم و چهارم که احتمالاً زخم به زخم بستر حفره ای تبدیل شده است ، زمان طولانی تری برای معالجه زخم بستر لازم است. این زمان ممکن است چندین ماه طول بکشد.

بهترین روش درمان زخم بستر حفره ای چیست ؟

زخم بستر حفره ای حتماً باید تحت نظر پزشک معالجه شود. اهمیت زخم در این شرایط به گونه‌ای است که هیچ درمان خودسرانه‌ای برای آن نباید صورت بگیرد. زیرا وخامت زخم در حدی می‌باشد که کوچکترین زمانی را نباید تلف کرد.

تریتا | پانسمان زخم | ضد عفونی زخمداروهای زخم بستر حفره ای

پزشک زخم را معاینه می‌کند. حتماً مصرف آنتی بیوتیک‌ها برای زخم بستر حفره ای ، ضرورت دارد. انواع گوناگون آنتی بیوتیک‌ها شامل آنتی بیوتیک‌های موضعی ، آنتی بیوتیک‌های خوراکی و آنتی بیوتیک‌های تزریقی با دستور پزشک مورد استفاده قرار می‌گیرند. نوع آنتی بیوتیک با توجه به شدت عفونت زخم تعیین می‌شود.

تریتا | ارائه دهنده انواع پانسمان پیشرفته ترمیم زخم

در درمان زخم بستر حفره ای ، برای کاهش درد و التهاب بیمار داروهای مسکن خوراکی و پمادهای مسکن موضعی تجویز می‌شوند.

دبریدمان یا حذف بافت آسیب دیده

گاهی با توجه به شرایط زخم ، انجام دبریدمان برای معالجه زخم بستر حفره ای لازم است. در روش دبریدمان بافت های مرده از زخم بستر برداشته می‌شوند تا روند بهبودی زخم موفقیت آمیز باشد. دبریدمان زخم با روش‌های گوناگونی مانند جت های آب با فشار بالا ، فراصوت ، ماگوت تراپی ، تجهیزات جراحی انجام می‌شود. با نظر پزشک بی حسی موضعی برای کاهش درد بیمار در این روش انجام می‌شود.

تریتا | پانسمان زخم | ضد عفونی زخموکیوم تراپی برای درمان زخم بستر حفره ای

وکیوم تراپی نام دیگری مانند درمان با فشار منفی یا VAC دارد. فشار منفی موضعی به منظور افزایش سرعت بهبودی زخم انجام می‌شود. فشار منفی موجب نابودی ترشحات زخم می‌شود. همچنین گردش جریان خون را بهبود می‌بخشند. وکیوم سبب تولید کلاژن و بافت‌های جدید در محل زخم می‌شود.

عمل جراحی و زخم بستر حفره ای

گاهی وخامت زخم بستر حفره ای به میزانی می‌باشد که برای بهبود زخم باید عمل جراحی انجام شود. در روش جراحی ابتدا بافت‌ها و سلول‌های آلوده برداشته شده و سپس لبه‌های زخم را به هم بخیه می‌کنند. جراحی ممکن است با عوارضی مانند مسمومیت خونی ، عفونت استخوان ها ، ترومبوز ورید عمقی ، مرگ بافت پیوند زده و …. همراه باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *