قانقاریا

بیماری قانقاریا چیست؟

قانقاریا به مرگ بافت در پی کاهش و یا قطع جریان خون و عفونت باکتریایی گفته می شود.  معمولا بر اندام های انتهایی بدن اثر گذار است. تغییر رنگ پوست (سیاه یا قرمزشدن)، التهاب محل آسیب دیده، دردهای ناگهانی، تورم، تب، تشکیل تاول و یا ایجاد زخم و وجود ترشحات می‌تواند نشانه‌هایی از بیماری قانقاریا باشد. در واقع اگر تعداد زیادی از بافت به هم پیوسته نکروزه شوند، قانقاریا نامیده می‌شود.

گاهی قانقاریا سبب شوک سپتیک می‌شود که با علائمی مانند : کاهش فشار خون، سرگیجه، تب، تنگی نفس و افزایش ضربان قلب همراه است.

قانقاریا | شرکت تریتا

چه کسانی به قانقاریا مبتلا می‌شوند ؟

افزایش سن، ابتلا به بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، ضعف سیستم ایمنی، مصرف بالای دخانیات، مصرف نوشیدنی‌های الکلی، اضافه وزن  و … می‌تواند ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش دهد.این بیماری ممکن است برای افرادی که به آسیب‌دیدگی‌های شدید مانند له شدگی دچار شوند نیز اتفاق بیفتد.

بیماران دیابتی که دچار زخم‌های دیابتی می‌شوند ممکن است در صورت پیشرفت بیماری و عدم درمان زخم دیابتی خود به قانقاریا دچار شوند. هم چنین افراد دیابتی به علت عدم پاسخ صحیح به انسولین دچار آسیب به سلول های بافت و کاهش جریان خون می‌شوند که احتمال مرگ بافت را در آن‌ها افزایش می‌دهد.

افرادی که دچار گرفتگی عروق می‌باشند، مستعد این بیماری هستند. کند شدن جریان خون این بیماران با انسداد رگ‌ها رخ می‌دهد.

بیماری رینود، کاهش چشمگیر جریان خون در رگ‌های دست یا پای انسان است. این عارضه در برخی از افراد پس از مواجهه با سرمای شدید، استرس و فعالیت‌های شدید بدنی دیده می‌شود. عدم رسیدگی، درمان و پیشرفت سندرم رینود احتمال ایجاد قانقاریا را در این افراد افزایش میدهد.

همچنین ببینید: بررسی علت توقف درمان زخم یا کندی روند بهبود آن ها

بیماری قانقاریا | شرکت تریتا

روش‌های تشخیص بیماری قانقاریا

تشخیص این بیماری توسط معاینه پزشک، آزمایش‌ خون، سی تی اسکن، MRI،  آرتریوگرام، کشت و نمونه برداری انجام می‌شود.

شیوه درمان بیماری قانقاریا

هرچه درمان سریع تر انجام شود، احتمال موفقیت آن بیشتر است

جراحی

جراحی با هدف نابودی بافت‌های مرده که سبب پیشگیری از پیشرفت می‌شود، صورت می‌گیرد.در نوع دیگر جراحی بهبود و ترمیم رگ‌های صدمه دیده انجام می‌شود تا روند جریان خون تسریع یابد.

آنتی بیوتیک

آنتی‌بیوتیک‌ها به دو روش تزریقی و خوراکی برای درمان بیماری تجویز می‌شوند. گاهی بیماری تنها با مصرف آنتی‌بیوتیک درمان می‌شود. اما گاهی در کنار روش‌های عمل جراحی و اکسیژن تراپی، مصرف آنتی‌بیوتیک هم باید صورت گیرد.

درمان بیماری قانقاریا | شرکت تریتا

اکسیژن تراپی هایپر باریک و درمان قانقاریا

با اکسیژن‌تراپی میزان اکسیژن موجود در خون و موضع  افزایش می‌یابد.این روش با درصد خلوص بالای اکسیژن انجام می‌شود و هر بار ممکن است بیش از یک ساعت طول بکشد.

اسپری و ژل ایکس پلاس طباسپت

استفاده از اسپری آنتی سپتیک طباسپت و ژل ایکس پلاس طباسپت به دبریدمان و حذف باکتری‌های موجود در محل زخم کمک می‌کند و با از بین بردن بافت‌های مرده و عفونت زخم به درمان سریع‌تر زخم کمک می‌کند.

همچنین ببینید : بیماری جذام چیست؟ درمان بیماری جذام امکان پذیر است؟

1 دیدگاه

  • در مورد قانقاریا خوندم . مطلب بسیار مفید بود . ممنونم از اطلاعات جامع و خوب شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *