محققان در اوهایو از سلولهای پوستی و برای درمان زخمها استفاده کرده اند و توانسته اند از نانوتکنولوژی برای ترمیم پوست بدن استفاده کنند.
محققان به این نتیجه رسیده اند که سلولهای پوست شما قابل برنامه ریزی هستند و همین مسئله به آنها اجازه میدهد به انواع دیگر سلولها تبدیل شوند.
در همین راستا در این مطلب از سایت تریتا قصد داریم تا به بررسی این مسئله پرداخته و بیان کنیم که چگونه نانوتکنولوژی میتواند به بهبود زخمها کمک کند.
جدیدترین تحقیقات در مورد استفاده از نانوتکنولوژی برای درمان زخم
محققان به تازگی کشف کرده اند که چگونه میتوان سلولهای پوستی را دوباره برنامه ریزی کرد و بدن را تبدیل به یک منبع سلولی بالقوه کرد که میتواند اقدام به التیام زخم ها، درمان آسیب سکته مغزی و حتی بازگرداندن عملکرد اندامهای پیر کند.
مقالهی جدیدی در Nature Nanotechnology منتشر شده است که مفهوم جدیدی به نام توسعه Nanotransfection بافتی یا به طور خلاصه TNT را توصیف میکند. این فناوری به نحوی است که میتواند یک سلول بالغ را از یک نوع به نوع دیگر تبدیل کند.
این مطالعه توسط محققان دانشگاه ایالتی اوهایو انجام شده است. محققین این دانشگاه تراشهای را روی پاهای آسیب دیده موش قرار دادند و سلولهای پوست موشها را برای تبدیل شدن به سلولهای عروقی برنامه ریزی کردند.
در عرض چند هفته، رگهای خونی فعال تشکیل شد و این مسئله باعث نجات پاهای موشها شد. انتظار میرود این فناوری طی یک سال آینده برای آزمایشهای انسانی تأیید شده و مورد استفاده قرار بگیرد.
برای مشاهده محصولات پیشرفته زخم برای درمان زخم ها کلیک کنید
فناوری نانو چیست؟
پیشرفت و فناوری که در بخش قبلی در مورد آن صحبت کردیم یک ژن درمانی توسط نانوتکنولوژی است که در آن شاهد دستکاری ماده به شکلی هستیم که خواص منحصر به فرد ماده تغییر میکند.
این به آن معنا است ویژگیهای فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی مواد در مقیاس اتمی با مقیاس بزرگ تری که به طور روزمره شاهد آن هستیم، متفاوت است.
نانومتر یک میلیاردم متر است. یک مولکول DNA تنها 2 نانومتر قطر دارد. مقیاس نانوتکنولوژی تقریباً 1 تا 100 نانومتر است.
در مقیاس نانو، طلا رنگهایی غیر از آنچه در مقیاس قابل مشاهده با چشم غیر مسلح انجام میدهد، منعکس میکند. این ویژگی فیزیکی را میتوان در آزمایشات پزشکی برای نشان دادن عفونت یا بیماری استفاده کرد.
دکتر لیزا فریدرزدورف، مدیر دفتر ملی هماهنگی فناوری نانو ابتکار ملی نانوتکنولوژی (NNCO) گفت: «طلا در سطح توده زرد رنگ است، اما در سطح نانو، طلا قرمز به نظر میرسد .”
فریدرزدورف در ادامه گفت: “ما اکنون ابزارهایی داریم که ما را قادر میسازد مواد را در مقیاس نانو تولید و کنترل کنیم. به عنوان مثال، محققان میتوانند نانو ذرهای را با محموله درونی ایجاد کنند تا آزادسازی متمرکز دارو را مستقیماً به سلولهای هدف ارسال کنند. به زودی ما میتوانیم بیماری را با دقت شناسایی و درمان کنیم. ما میتوانیم در آینده پزشکی شخصی سازی شده داشته باشیم و بیماری را با دقت بسیار مورد هدف قرار دهیم.”
فناوریTNT چگونه کار میکند؟
TNT با تحویل محمولههای بیولوژیکی خاص که شامل مولکول هایDNA، RNA و پلاسما است، برای تبدیل سلول به سلول زنده با استفاده از یک تراشه مبتنی بر فناوری نانو کار میکند. محققین توانستند تراشهای بسازند که میتواند محمولهای از کد ژنتیکی را به سلول منتقل کند.
به منظور بررسی و معرفی این تکنولوژی جدید باید گفت، در فناوری TNT شما میتوانید تراشه را به عنوان یک سرنگ کوچک شده در نظر بگیرید که کد ژنتیکی سلولها را مورد هدف قرار میدهد.
در این روش بار الکتریکی مختصر به اندازه یک دهم ثانیه، مسیری را روی سطح سلول هدف ایجاد میکند که امکان وارد کردن بار ژنتیکی را فراهم میکند.
در این فناوری 2 درصد از سطح سلول باز شده، محموله فعال از طریق این بخش باز شده وارد سلول میشود و سپس پل ارتباطی بسته میشود، بنابراین هیچ آسیبی به سلول وارد نمیشود.
نکته مهم این است که برنامه ریزی مجدد سلولی تکنولوژی جدیدی نیست، اما دانشمندان قبلاً بر تبدیل سلولهای بنیادی به انواع دیگر سلولها تمرکز کرده اند و این فرآیند را در آزمایشگاهها انجام میدادند.
اما حالا در جدیدترین اقدام این فرآیند از آزمایشگاه خارج شده و برنامه ریزی مجدد بر روی بدن زنده انجام میشود.
کاربردهای فناوری TNT
شاید برای شما این سوال بسیار مهم مطرح شود که به صورت کلی کاربرد فناوری TNT یا استفاده از نانوتکنولوژی برای تغییر سلول چیست؟ به منظور پاسخ به این سوال باید گفت، بهبود جراحات با تبدیل سلولهای پوست به سلولهای عروقی برای بازسازی عروق خونی یکی از کاربردهای اثبات شده TNT است.
همچنین محققینی که بر روی این فناوری کار میکنند سلولهای عصبی را با یک فرآیند تبدیل ایجاد کردند و بافت عصبی تازه تشکیل شده را از پوست موش با آسیب مغزی ناشی از سکته به جمجمه تزریق کردند. این روش باعث شد تا جایگزینی عملکرد مغز انجام شود.
محققین اعتقاد دارند که در آینده شاهد کاربردهای بیشتری از TNT باشیم و بازیابی اندامها تنها یکی از این کاربردها خواهد بود.
مدیر این تیم تحقیقاتی میگوید: «ما میتوانیم از طریق یک کاتتر آندوسکوپی با استفاده از یک تراشه با هدف برنامه ریزی مجدد سلولها و بازگرداندن عملکرد اندام، وارد یک عضو معیوب شویم و از این طریق اقدام به درمان عضو معیوب کنیم.”
همچنین محققین اعتقاد دارند فناوریTNT میتواند کیفیت زندگی بشر را حتی با افزایش سن نیز بهبود بخشد.
فریدرزدورف گفت: “نانوتکنولوژی میتواند بازسازی غضروف را امکان پذیر کند. امیدوارم این فناوریها زمانی که به آنها نیاز داریم در دسترس باشند.”
آینده تکنولوژی TNT
محققین دانشگاه اوهایو در حال حاضر به دنبال شریک صنعتی برای تولید تراشههایی هستند که میتوان از آنها بر روی بدن انسانها استفاده کرد. پس از پیدا کردن یک شریک تجاری، تست انسانی این فناوری آغاز میشود. میتوان انتظار داشت که تکنولوژی TNT میتواند رشد سریعی در علم و سلامت نانو ایجاد کند.
حرف آخر
در این مطلب از سایت تریتا شما را با نانوتکنولوژی و فناوری جدیدی که برای التیام زخمها و ترمیم اندامها مورد استفاده قرار میگیرد آشنا کرده و تلاش کردیم تا این تکنولوژی جدید را به صورت کامل به شما معرفی کنیم. توجه به نکات گفته شده در این مطلب دید کاملی در رابطه با فناوری TNT به شما میدهد.
بدون دیدگاه