تغذیه فرد دیابتی | نقش تغذیه در روند بهبودی زخم

نقش تغذیه در روند بهبودی زخم

تغذیه فرد دیابتی

بیشتر افراد برای التیام و بهبودی زخم ها از دستورات پزشک مبنی بر تمیز نگه داشتن محل زخم و استراحت کافی، پیروی می کنند.

تغذیه فرد دیابتی، با این حال رژیم غذایی شما نقش پر رنگی در روند بهبودی زخم ها خواهد داشت. نقش تغذیه در التیام جراحات را با دنبال کردن روند بهبودی در صورت داشتن رژیم مغذی، می توان یافت.

تغذیه فرد دیابتی در بدن، برای بهبودی زخم ها به کالری، پروتئین، ویتامین ها و روی (Zinc) بیشتری نیاز دارد. در نتیجه تعیین یک رژیم غذایی مناسب در زمان زخم ها و جراحات، کمک بیشتری به فرد می کند.

بسیاری از تحقیقات پزشکی سال های اخیر، تاثیر و نقش تغذیه در روند بهبودی زخم ها را ثابت کرده اند. بدن برای ترمیم بافت ها به پروتئین نیاز دارد. همچنین فرآیند های التیام بخش زخم ها نیازمند حضور انواع ویتامین ها و مواد مغذی است.

در این مقاله مواد غذایی که موجب تسریع روند بهبودی زخم ها می شود، معرفی خواهد شد. رژیم بهبود زخم، شما را از درد کشیدن های طولانی نجات می دهد. برای آشنا شدن با این رژیم غذایی مخصوص با ما همراه باشید.

نقش تغذیه در روند بهبودی زخم

تغذیه فرد دیابتی | رژیم غذایی بهبودی زخم ها!

منظور از این برنامه غذایی، مصرف غذاهای متنوعی است که میزان بالایی کالری، پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز جهت بهبودی زخم ها را در اختیار بدن قرار می دهد.

تغذیه فرد دیابتی، اگر می خواهید روند بهبودی جراحات به سریع ترین حالت ممکن پیش رود، لازم است 4 گروه غذایی در رژیم روزانه شما وجود داشته باشد:

  • میوه و سبزیجات
  • پروتئین ها
  • لبنیات به خصوص شیر
  • غلات

تاثیر میوه و سبزیجات در التیام جراحات

میوه ها و سبزیجات تازه، با داشتن انواع ویتامین ها به خصوص ویتامین C روند بهبودی زخم ها را سرعت می بخشند.

با انتخاب میوه ها و سبزیجاتی که مملو از ویتامین C و A هستند، تاثیر نقش تغذیه در روند بهبودی زخم به خوبی مشخص می شود.

سبزیجاتی چون اسفناج، کلم بروکلی، گل کلم، جعفری و سبزی های با برگ تیره انتخاب مناسبی برای رعایت رژیم غذایی مخصوص التیام زخم هستند. گوجه فرنگی، فلفل، هویج و لوبیا سبز نیز با داشتن مقادیر بالای ویتامین ها و مواد مغذی، موجب تسریع روند بهبودی زخم خواهند شد.

تغذیه فرد دیابتی، مصرف مرکبات و آب میوه ها، در کنار میوه هایی مثل توت فرنگی و طالبی، نیاز ویتامینی بدن شما را تامین کرده و موجب التیام جراحات خواهد شد.

جهت تسریع روند بهبودی زخم ها، مصرف 2 واحد سبزیجات و 3 واحد میوه در روز توصیه شده است.

مصرف پروتئین چه نقشی در بهبودی زخم ها دارد؟

وجود پروتئین کافی در برنامه غذایی روزانه، روشی تضمینی در تغذیه فرد دیابتی است. بدن برای ترمیم بافت ها و التیام زخم ها به پروتئین نیاز دارد. در نتیجه زمانی که زخمی در بدن وجود دارد، لازم است پروتئین بیشتری مصرف کنید تا روند بهبودی زخم سریع تر اتفاق بیفتد.

بهتر است پروتئین را در هر وعده غذایی یا میان وعده ها جای دهید. به عنوان مثال خوردن تخم مرغ به عنوان صبحانه کمک بسیاری به درمان زخم ها می کند.

برای تامین منبع پروتئینی در برنامه غذایی روزانه از این مواد غذایی استفاده کنید:

  • گوشت قرمز یا گوشت مرغ و ماهی
  • لوبیا
  • تخم مرغ
  • شیر
  • پنیر
  • ماست یونانی
  • انواع آجیل و سویا
  • محصولات غنی شده با سویا

مصرف 5 تا 8 واحد پروتئین روند بهبودی زخم ها را سریع تر می کند. در نتیجه لازم است مقدار زیادی از رژیم غذایی روزانه خود را به منابع پروتئینی اختصاص دهید.

معجزه مصرف لبنیات در روند بهبودی زخم ها

لبنیات به عنوان منبع پروتئین و مواد مغذی تاثیر بسزایی در درمان زخم ها دارند. در بین لبنیات، شیر که سرشار از مواد مغذی است، نقش پر رنگ تری در بهبود زخم ها بازی می کند.

تغذیه فرد دیابتی طبق آخرین مطالعات انجام شده روی تاثیر مصرف شیر در روند بهبود جراحات، مصرف شیر می تواند بهبودی زخم ها را در کمترین زمان (15 روز) ممکن سازد.

نوشیدن شیر که منبعی از مواد مغذی مورد نیاز بدن است، موجب افزایش کلاژن ها و کاهش آثار التهابی بافت ها شده که در نتیجه بهبود زخم ها اتفاق می افتد.

جهت تسریع درمان جراحات، مصرف شیر 3 واحد در روز توصیه می شود.

علاوه بر شیر، سایر لبنیات همچون ماست، پنیر و ماست یونانی نیز تاثیر زیادی در درمان جراحات دارند.

نقش طلایی روی و غلات در تسریع درمان زخم ها | تغذیه فرد دیابتی

روی به عنوان یک ماده معدنی ضروری در بدن، در سنتز و تشکیل کلاژن ها، پروتئین ها و عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش پر رنگی دارد. تمامی مراحل بازسازی و ترمیم بافت های بدن به واسطه حضور روی انجام می پذیرد.

علاوه بر تاثیر روی در ترمیم زخم ها، این ماده مغذی با تقویت عملکرد سیستم ایمنی، روند بهبودی زخم ها را تسریع می کند.

روی را در غلات و آجیل ها، محصولات لبنی، گوشت قرمز و صدف می توان یافت. وجود روی در رژیم غذایی روزانه برای درمان سریع زخم ها امری ضروری است. چراکه روی در بسیاری از واکنش های بدن نقش داشته که در نتیجه ترمیم بافت ها سریع تر خواهد بود.

غلات منبع کاملی از مواد مغذی ضروری بدن محسوب می شوند. در غلات لیست کاملی از ویتامین ها و پروتئین ها را می توان پیدا کرد.

پروتئین موجود در غلات برای ترمیم بافت های آسیب دیده ضروری است. علاوه بر پروتئین، بیشتر غلات حاوی آهن هستند که در کنار ویتامین C به اکسیژن رسانی به بافت ها و ترمیم آن ها کمک می کنند.

منیزیم ماده مغذی دیگری است که در غلات وجود دارد. این ماده در بسیاری از مکانیسم های ترمیمی و بهبود زخم ها موثر است. منگنز و ویتامین B نیز از دیگر مواد موجود در غلات هستند که روند بهبودی زخم ها را سرعت می بخشند.

اگر می خواهید تاثیر غلات را در تسریع روند بهبود زخم ها ببینید، لازم است روزانه 5 واحد از آن ها را مصرف کنید.

تغذیه فرد دیابتی

سایر نکات تغذیه فرد دیابتی موثر در بهبودی زخم ها

مصرف مایعات روند درمان زخم ها را سریع تر می کند. نوشیدن آب در کنار مصرف انواع آب میوه و شیر، زخم های شما را در مدت کوتاه تری درمان می بخشد.

برای التیام جراحات لازم است بدن هیدراته باشد. بنابراین نوشیدن 8 تا 12 لیوان آب در روز ضروری است. در مقابل لازم است مصرف نوشیدنی های الکل دار و نوشابه را به حداقل برسانید.

مصرف انواع روغن ها، چربی و قند، روند بهبودی زخم ها را با مشکل مواجه می کند. لازم است وعده های شامل این مواد، به حداقل برسند.

کالری روزانه خود را با مصرف لبنیات به عنوان میان وعده تامین کنید. مصرف خامه، کره و انواع آجیل به شما در دریافت کالری مورد نیاز روزانه کمک خواهد کرد.

تغذیه فرد دیابتی، در بسیاری از موارد افراد با ظهور زخم های جدی و عمیق، اشتهای خود را از دست می دهند. در این شرایط لازم است ویتامین ها و مواد مغذی بدن از طریق مکمل ها تامین شود.

اگر با بروز زخم های جدی، در حال از دست دادن وزن خود هستید، لازم است در اولین فرصت به پزشک مراجعه کرده و رژیم غذایی مخصوصی دریافت کنید.

کلام آخر

افرارد دارای دیابت تغذیه فرد دیابتی در بهبودی زخم ها و سلامت عمومی بدن نقش پر رنگی دارد. زمانی که زخمی در بدن ایجاد می شود، میزان مصرف برخی منابع از جمله پروتئین ها و ویتامین در بدن افزایش می یابد.

برای تامین منابع مورد نیاز روند بهبودی زخم ها لازم است تغذیه فرد دیابتی مناسبی را رعایت کرد. با مصرف مواد مغذی، ویتامین ها و پروتئین ها، درمان جراحات سریع تر خواهد بود.

Source: www.drugs.com, www.eatright.org, www.sciencedirect.com

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *