هیدرادنیت چرک
هیدرادنیت چرکی میتواند باعث به وجود آمدن زخمهایی شود که به کندی بهبود پیدا میکنند. در همین راستا لازم است تا یاد بگیرید که چگونه باید از زخمهای ناشی از هیدرادنیت چرکی مراقبت کرده و از عفونت کردن آنها جلوگیری کرد. به منظور بررسی این مسئله با تریتا همراه باشید تا در مورد 8 نکته مهم برای مراقبت از زخم ناشی از هیدرادنیت چرکی صحبت کنیم.
هیدرادنیت چرکی چیست؟
هیدرادنیت چرکی یک بیماری مزمن پوستی است که با آبسه در مناطقی مانند زیر بغل یا کشاله ران، به وجود میآید. این ضایعات میتوانند زخمهای جدی را به وجود آورده و باعث به وجود آمدن زخمهایی شود که چرک کرده و چرک آنها تخلیه میشود.
گاهی اوقات هیدرادنیت چرکی شدید با جراحی برای برداشتن زخم درمان میشود. از سوی دیگر اما مراقبت صحیح از زخمها به منظور بهبود وضعیت آنها و جلوگیری از عفونت بسیار مهم است. در همین راستا در ادامه شما را با نکاتی آشنا میکنیم که برای درمان زخم هیدرادنیت چرکی باید به آنها توجه کنید.
-
کمک گرفتن از پزشک متخصص
به عنوان یک مسئله مهم، باید در مورد نحوه مراقبت از زخمهای خود با پزشک متخصص صحبت کنید. استفاده از پانسمان و انجام درست دستورالعملهای تمیز کردن زخم باعث میشود تا شدت و عمق زخمها بهبود پیدا کند.
-
تمیز کردن روزانه زخم
برای بهبود زخمهای ناشی از هیدرادنیت چرکی لازم است تا یک بار در روز زخم خود را تمیز کنید. پس از انجام عمل جراحی برای درمان هیدرادنیت چرکی، توصیه میشود زخم خود را یک بار در روز با آب و صابون بشویید. انجام این کار باعث میشود که مایع موجود در زخم تخلیه شود.
-
شستن زخم با آب و صابون به صورت ملایم
استفاده از یک پاک کننده مناسب و شستن زخم با آب و صابون باعث میشود تا زخم بهبود پیدا کند. متاسفانه گاهی اوقات برخی از بیماران از مواد شیمیایی با خلوص بالا استفاده میکنند که استفاده از این مواد شیمیایی میتواند اوضاع زخم را بدتر کند.
تمیز کردن درست و اصولی زخمها به بهبود وضعیت آن کمک میکند، اما به صورت کلی شستن زخم باعث نمیشود که هیدرادنیت چرکی به صورت کامل از بین برود.
-
استفاده از وازلین بر روی زخم
پزشکان متخصص پیشنهاد میدهند که برای مرطوب نگه داشتن زخمهای ناشی از هیدرادنیت چرکی از وازلین استفاده کنید. پزشکان پیشنهاد میدهند که از یک لایه نازک از وازلین بر روی زخم استفاده کنید.
همچنین نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که اگر پانسمان را مستقیماً روی زخم قرار داده و از وازلین به عنوان لایه محافظ استفاده نکنید، پانسمان میتواند به لایه بالایی پوست بچسبد و همین مسئله برداشتن پانسمان را سخت و دردناک میکند.
-
از پانسمان مناسب استفاده کنید
پس از استفاده از وازلین، پیشنهاد میشود که از یک پانسمان مناسب برای جذب مایع زخم استفاده کنید. نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که به صورت کلی پس از جراحی زخمهای ناشی از التهاب هیدرادنیت چرکی میتواند ترشحات زیادی داشته باشد. در چنین شرایطی لازم است تا از پانسمانهای مناسب برای درمان زخم خود استفاده کنید. کمک گرفتن از پانسمانهای ساخته شده از آلژینات یا فوم میتواند گزینه مناسبی باشد.
-
جلوگیری از ابتلا به عفونت
به منظور مراقبت از زخم هیدرادنیت چرکی لازم است تا حتما مراقب ابتلا به عفونت باشید. عاملی که روند درمان هیدرادنیت چرکی را با مشکل مواجه میکند، ابتلا به عفونت است. البته نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که عفونت در زخمهای هیدرادنیت چرکی به صورت کلی رایج نیست، اما مانند هر زخم دیگری، مهم است که مراقب علائم و نشانههای عفونت باشید تا در صورت بروز چنین مشکلی، بتوانید زودتر عفونت را تشخیص داده و آن را درمان کنید.
در چنین شرایطی پیشنهاد میشود که اگر متوجه قرمزی پوست شدید و با مشکلاتی چون تب، لرز و یا سایر علائم عفونت در سراسر بدن خود مواجه شدید، از پزشک متخصص کمک بگیرید.
-
تعیین برنامه مراقبت از زخم را با توجه به محل آن
نکته مهمی که باید بدانید این است که شما باید استراتژیهای خود را بر اساس محل قرارگیری زخم تنظیم کنید. موضوع لازم به ذکر آن است که زخمهایی که بر روی نواحی خاصی مانند باسن تشکیل میشوند به نحوی هستند که دسترسی به آنها سخت است. به همین دلیل شما باید با توجه به محل زخم، برنامه مناسبی برای مراقبت از آن داشته باشید.
-
در صورت نیاز از دیگران کمک بگیرید
اگر با گذشت زمان وضعیت زخم شما بهبود پیدا نمیکند، لازم است تا از دیگران کمک بگیرید. گاهی مراقبت از زخم مفید است، اما کافی نیست. حتی گاهی اوقات التهاب هیدرادنیت چرکی باعث میشود تا زخمها باز شده و وضعیت آن بدتر شود. در چنین شرایطی اگر مشاهده کردید که وضعیت زخم شما بهبود پیدا نمیکند و با وجود آن که تمامی نکات قبلی را رعایت کردید
اما همچنان شرایط زخم شما وخیم است، لازم است تا به سراغ افراد متخصص رفته و از آنها کمک بگیرید. به عنوان مثال اگر پوست شما وضعیت مناسبی ندارد، لازم است تا از پزشک پوست متخصص کمک گرفته و از پزشک خود بخواهید تا راهکارهای پیشرفته تری برای بهبود زخم به شما ارائه دهد.
همچنین ببینید: زخم های فشاری
حرف آخر
در این مطلب از وب سایت تریتا نگاهی به نکات مهم برای مراقبت از زخمهای هیدرادنیت چرکی کرده و تلاش کردیم تا در مورد نحوه مراقبت از این زخم اطلاعات جامع و کاملی را به شما ارائه دهیم. توجه به نکات گفته شده در این مطلب به شما کمک میکند تا بتوانید در صورتی که با مشکل هیدرادنیت چرکی مواجه شدید، برای بهبود زخمهای خود تلاش کرده و زخمهای خود را درمان کنید.
بدون دیدگاه