هیدرادنیت چرک | 8 نکته برای مراقبت از زخم چرکی

هیدرادنیت چرکی

هیدرادنیت چرکی یا Hidradenitis suppurativa می‌تواند باعث به وجود آمدن زخم‌هایی شود که به کندی بهبود پیدا می‌کنند. در همین راستا لازم است تا یاد بگیرید که چگونه باید از زخم‌های ناشی از هیدرادنیت چرکی مراقبت کرده و از عفونت کردن آن‌ها جلوگیری کرد. به منظور بررسی این مسئله با تریتا همراه باشید تا در مورد 8 نکته مهم برای مراقبت از زخم ناشی از هیدرادنیت چرکی صحبت کنیم.

هیدرادنیت چرکی چیست؟

هیدرادنیت چرکی یک بیماری مزمن پوستی است که با آبسه در مناطقی مانند زیر بغل یا کشاله ران، به وجود می‌آید. این ضایعات می‌توانند زخم‌های جدی را به وجود آورده و باعث به وجود آمدن زخم‌هایی شود که چرک کرده و چرک آن‌ها تخلیه می‌شود.

گاهی اوقات هیدرادنیت چرکی شدید با جراحی برای برداشتن زخم درمان می‌شود. از سوی دیگر اما مراقبت صحیح از زخم‌ها به منظور بهبود وضعیت آن‌ها و جلوگیری از عفونت بسیار مهم است. در همین راستا در ادامه شما را با نکاتی آشنا می‌کنیم که برای درمان زخم هیدرادنیت چرکی باید به آن‌ها توجه کنید.

  1. کمک گرفتن از پزشک متخصص

به عنوان یک مسئله مهم، باید در مورد نحوه مراقبت از زخم‌های خود با پزشک متخصص صحبت کنید. استفاده از پانسمان و انجام درست دستورالعمل‌های تمیز کردن زخم باعث می‌شود تا شدت و عمق زخم‌ها بهبود پیدا کند.

  1. شستشو با آنتی سپتیک

برای بهبود زخم‌ های ناشی از هیدرانیت چرکی لازم است تا یک بار در روز زخم خود را تمیز کنید. پس از انجام عمل جراحی برای درمان هیدرادنیت چرکی، توصیه می‌شود زخم خود را با آنتی سپتیک بشویید. تمیز کردن درست و اصولی زخم‌ها به بهبود وضعیت آن کمک می‌کند، اما به صورت کلی شستن زخم باعث نمی‌شود که هیدرادنیت چرکی به صورت کامل از بین برود.

  1. از پانسمان مناسب استفاده کنید

با استفاده از یک پانسمان مناسب ریسک تروما را در این بیماران می توان به حداقل رساند. نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که به صورت کلی پس از جراحی زخم‌های ناشی از التهاب هیدرادنیت چرکی می‌تواند ترشحات زیادی داشته باشد. در چنین شرایطی لازم است تا از پانسمان‌های مناسب برای درمان زخم خود استفاده کنید. کمک گرفتن از پانسمان‌های ساخته شده از فوم ( طبافلکس) می‌تواند گزینه مناسبی باشد.

  1. جلوگیری از ابتلا به عفونت

به‌منظور مراقبت از زخم هیدرادنیت چرکی لازم است تا حتما مراقب ابتلا به عفونت باشید. عاملی که روند درمان هیدرادنیت چرکی را با مشکل مواجه می‌کند، ابتلا به عفونت است. البته نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که عفونت در زخم‌های هیدرادنیت چرکی به صورت کلی رایج نیست، اما مانند هر زخم دیگری، مهم است که مراقب علائم و نشانه‌های عفونت باشید تا در صورت بروز چنین مشکلی، بتوانید زودتر عفونت را تشخیص داده و آن را درمان کنید. برای پیشگیری و درمان عفونت هیدرادنیت چرکی می‌توانید از اسپری آنتی‌سپتیک طباسپت استفاده کنید. این محلول حاوی ماده مؤثره پلی‌هگزانید و سورفکتانت بتائین است که موجب ترمیم زخم و درمان عفونت آن می‌شوند.

در چنین شرایطی پیشنهاد می‌شود که اگر متوجه قرمزی پوست شدید و با مشکلاتی چون تب، لرز و یا سایر علائم عفونت در سراسر بدن خود مواجه شدید، از پزشک متخصص کمک بگیرید.

  1. تعیین برنامه مراقبت از زخم را با توجه به محل آن

نکته مهمی که باید بدانید این است که شما باید استراتژی‌های خود را بر اساس محل قرارگیری زخم تنظیم کنید. موضوع لازم به ذکر آن است که زخم‌هایی که بر روی نواحی خاصی مانند باسن تشکیل می‌شوند به نحوی هستند که دسترسی به آن‌ها سخت است. به همین دلیل شما باید با توجه به محل زخم، برنامه مناسبی برای مراقبت از آن داشته باشید.

همچنین ببینید: مراقبت های پوستی اطراف زخم

حرف آخر

در این مطلب از وب سایت تریتا نگاهی به نکات مهم برای مراقبت تلاش کردیم تا در مورد نحوه مراقبت از این زخم اطلاعات جامع و کاملی را به شما ارائه دهیم. توجه به نکات گفته شده در این مطلب به شما کمک می‌کند تا بتوانید در صورتی که با مشکل هیدرادنیت چرکی مواجه شدید، برای بهبود زخم‌های خود تلاش کرده و زخم‌های خود را درمان کنید.

2 دیدگاه

  • من به این بیماری مبتلا شدم و دیر پیگیر شدم که کشاله ی ران و دوتا زیر بغلم رو درگیر کرد اگه کسی داره لطفاً سهل انگاری نکنه خیلی عمل و عواقبش سخته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *