کارشناس زخم بستر باید از مجموعهای شامل برترین متخصصان با تجربه و حرفه ای باشد که بتواند با ارائه کاملترین خدمات به درمان زخم بستر بیمار اقدام کند. همچنین میتوناید برای مشاوره با کارشناسان تریتا تماس بگیرید
کارشناس برای درمان زخم بستر
در درمان زخم بستر با توجه به شدت عارضه ممکن است افراد زیادی شامل پزشک، متخصص جراحی ترمیمی، پرستار با تجربه، فیزیوتراپ برای بهبود توانایی حرکتی بیمار و متخصص تغذیه، با هم همکاری داشته باشند.
برخی از گروههای درمانی تحت عنوان کارشناسان زخم بستر برای درمان این عارضه با برخورداری از سطح علمی بالا و تجربههای مفید، اقدام میکنند.
در انتخاب این کارشناسان باید در نظر داشته باشید که کارشناسان انتخابی از تخصص و تجربه بالایی برخوردار باشند. با توجه به ارزیابی به عمل آورده از وضعیت بیمار، آمادگی ارائه انواع خدمات درمانی به بیمار را داشته باشند.
این کارشناسان باید علاوه بر اقدامات درمانی بیمار، اطلاعات مشاورهای لازم را در اختیار بیمار یا همراهان او قرار دهد.
اطلاعات مورد نیاز کارشناس زخم بستر
یک کارشناس به اطلاعاتی در زمینه میزان درد بیمار در ناحیه زخم، سوابق زخمهای فشاری بیمار، روشهای درمانی زخم بسترهای پیشین، رژیم غذایی بیمار و مصرف مایعات وی، نیاز دارد.
بیمار یا اطرافیان بیمار باید این اطلاعات را کامل و به درستی در اختیار کارشناس قرار دهند تا کارشناس بتواند به درستی برای درمان زخم بیمار برنامه ریزی و اقدام نماید.
افراد مستعد زخم بستر
بیماران فلج عضلانی، بیماران ضایعات نخاعی، بیماران ام اس، اشخاص بستری شده طولانی مدت، سالمندان، افراد مجروح سوانحات که مشکلات حرکتی دارند، اشخاص مبتلا به مشکلات آسیبهای عصبی و افراد خیلی چاق کم تحرک از افراد مستعد زخم بستر میباشند.
این زخم بیشتر در پشت سر، گوش، کتف، پایین باسن، پاشنههای پا، قوزک دست و پا، جناغ و پشت زانو ایجاد میشود. این نواحی دچار تغییر رنگ، تورم، تغییرات دمایی نسبت به سایر نواحی پوست، ترشحات چرکی یا خونی میشود.
مراحل درمان زخم بستر
اولین گام برای درمان زخم بستر، کاهش فشار بر روی محل زخم است. این کم کردن فشار توسط تغییر مکان فرد بیمار و استفاده از بالشتکها برای حفاظت از مکانهای تحت فشار صورت میگیرد.
در مرحلهی بعدی باید توسط محلولهای شستشو دهنده و پانسمانهای پیشرفته درمان زخم بستر به تمیز نمودن و پانسمان زخم پرداخت.
چنانچه با این دو مرحله زخم بستر درمان شود، کار درمان به اتمام رسیده است و تنها باید مراقبتهای بعد از درمان زخم بستر انجام گردد. اما در صورت عدم درمان زخم باید مراحل بعد زیر نظر کارشناس زخم بستر انجام گردد.
مرحله سوم حذف بافتهای آسیب دیده و مرده با روشهای گوناگونی مانند دبرید با تیغ بیستوری یا دبرید شارپ و… انجام میگردد.
ممکن است با صلاح دید کارشناس زخم بستر نیاز به وکیوم تراپی و اوزون تراپی و… برای درمان نهایی زخم باشد.
همچنین ببینید: مراقبت پای دیابتی
دلایل ایجاد زخم بستر
به هر علتی که زخم بستر ایجاد گردد، کارشناس زخم بستر قادر خواهد بود که با بهترین روش درمانی در کمترین زمان ممکن به درمان زخم بستر اقدام نماید.عوامل زیادی ممکن است سبب ایجاد این زخمها شوند که بیشترین دلایل آن موارد زیر میباشند.
فشار طولانی مدت
زمانی که فرد در یک حالت نشسته یا درازکش به مدت طولانی باشد، علائمی از زخم بستر در وی بوجود می آید که ناشی از فشار طولانی مدت میباشد. تغییراتی که در اثر این فشار بوجود میآید بیشتر روی برجستگیهای استخوان میباشد. مانند استخوان لگن.
در بیماران نخاعی با کاهش اکسیژن رسانی مقاومت پوست پایین میآید و بدن با افزایش خونرسانی قصد جبران کمبود اکسیژن آن قسمت را دارد، که این خونرسانی زیاد خود سبب تورم میگردد.
سوختگی
سوختگی بر اثر عوامل گرما یا مواد شیمیایی ایجاد میگردد. در اثر سایش محل سوختگی با یک سطح سفت، محل سوختگی زخم میگردد و زخم بستر ایجاد میشود.
سرمازدگی
سرمازدگی یا یخ زدگی سبب سفت شدن خون و کاهش سرعت جریان خونرسانی میگردد. اگر قسمتی از بدن بدون پوشش محافظ در تماس با سرمای شدید و یخ زدگی قرار گیرد، زخم ایجاد میشود که نوعی از زخم بستر میباشد.
تماس با رطوبت
اگر بدن فرد در مدت طولانی با رطوبت در تماس باشد که این رطوبت میتواند عرق بدن یا ادرار یا … باشد، سطح پوست آسیب میبیند. تماس با رطوبت در طولانی مدت سبب میگردد که لایههای پوست هم آسیب ببینند و در نتیجه زخم بستر ایجاد گردد.
کوفتگی و خراش
به علت سقوط یا تکانهای شدید، ضربههای سخت و… کوفتگی و خراش ایجاد میشود که ممکن است هیچگونه دردی نداشته باشد. با تغییرات جریان خونرسانی به ناحیه آسیب دیده، این ناحیه دچار زخمهای فشاری میشود.
بدون دیدگاه