بریدگی پوست کودک
بریدگی پوست کودک در صورتی که بهموقع و با روشهای مناسب درمان شود، هیچگونه اسکاری بر جای نخواهد گذاشت.
اگر بریدگی یا خراشیدگی عمیق روی پوست کودک درمان نشود، میتواند آثار دائمی از خود بر جای بگذارد. کودکان به دلیل شیطنتی که دارند، زیاد دچار حادثه میشوند.بریدگی یا خراشیدگی پوست، مشکلی است که به احتمال زیاد برای اکثر کودکان بوجود میآید. بنابراین بهتر است نحوه برخورد با این مشکل را بدانیم.
درمان خراشیدگی یا بریدگی پوست کودک
- خراشیدگیها یا بریدگیها برای زود خوب شدن، باید حتماً در معرض هوا قرار داشته باشند.
- بریدگیهای سطحی نیاز به پانسمان ندارند. اما در صورتی که بریدگی کمی فراتر از بریدگی سطحی باشد، باید پانسمان شود. زخم بریدگی در معرض آلودگیهای زیادی قرار دارد.
- بنابرایندرمان زخم کودک برای پیشگیری از عفونت زخم، باید به موقع انجام شود.
- بریدگیهای سطحی با کمک یک چسب زخم ساده میتوانند بهبود پیدا کنند. اگر زخم کودک را پانسمان میکنید، این کار را به گونهای انجام دهید که لبههای زخم به خوبی در کنار یکدیگر قرار بگیرند.
- توجه داشته باشید که پانسمان نباید به قدری محکم باشد تا مانع روند عادی گردش خون شود.
- پانسمان را باید به صورت منظم تعویض نمایید و وضعیت بریدگی پوست کودک را کنترل نمایید.
- اگر ناحیه زخم دلمه بسته و زخم به صورت ظاهری بسته شده است، دیگر نیازی به پانسمان نیست.
- اگر کودک زخم را دستکاری میکند و مرتباً به زخم خود دست میزند، بهتر است بهمنظور حفاظت از زخم، آن را پانسمان کنید.
بریدگی عمیق پوست کودک را چگونه درمان کنیم ؟
در صورتی که بریدگی پوست کودک عمیق است، برای درمان آن اینگونه اقدام نمایید:
محل زخم را با مواد ضدعفونی کننده مناسب، ضدعفونی کنید. قبل از ضدعفونی کردن زخم، دست های خود را بشویید. چنانچه زخم خونریزی دارد، با وارد کردن فشار مستقیم به زخم برای چندین دقیقه سعی به توقف خونریزی کنید.
در صورتی که پس از گذشت ده دقیقه خونریزی متوقف نشد، کودک را به مراکز درمانی انتقال دهید.
اگر خونریزی زخم متوقف شد، در صورت وجود جسم خارجی در زخم آن را به آرامی در بیاورید. به کمک یک موچین یا پنس ضدعفونی شده، به آرامی جسم خارجی را در بیاورید.
پس از خارج کردن جسم خارجی زخم را شستشو دهید. از فوت کردن روی زخم کودک برای آرام شدن او، خودداری کنید. زیرا زخم باز مستعد عفونت است و با این کار احتمال انتقال باکتریهای دهان به زخم کودک وجود دارد.
برای مشاهده محصولات پیشرفته زخم کلیک کنید.
کمکهای اولیه برای بریدگی پوست کودک
در صورتی که بریدگی عمیق باشد، اقدامات زیر را انجام دهید:
مهمترین اقدام، توقف خونریزی است. با وارد کردن فشار مستقیم و ممتد روی زخم موجب توقف خونریزی شوید. محل زخم را در صورت امکان، کمی بالاتر از قلب نگه دارید. توجه داشته باشید اگر عضو آسیب دیده مشکوک به شکستگی است، آن را تکان ندهید.
پس از ضدعفونی کردن زخم، با توجه به شدت بریدگی پوست کودک در صورت نیاز، زخم را پانسمان نمایید. در این شرایط هر پانسمان بهداشتی که در دسترس دارید، برای پانسمان اولیه استفاده کنید. یک بانداژ روی آن قرار دهید. به محض خونی شدن پانسمان و بانداژ، آن را تعویض نمایید.
برای نتیجهگیری بهتر، اقدام به تهیه یک پانسمان پیشرفته زخم کنید. پانسمان پیشرفته زخم تریتا برای از بین بردن عفونت زخم و بر جای نگذاشتن اسکار، بسیار ایده آل هستند. اسپری آنتیسپتیک طباسپت، هیدروژل ژل ایکس طباسپت و پانسمان ورقهای طبادرم برای این زخمها مناسب هستند. برای انتخاب درمان و پانسمان مناسب برای زخم کودکتان میتوانید از کارشناسان تریتا مشاوره بگیرید.
به عفونت زخم توجه داشته باشید. در صورتی که با علائمی مانند تب و لرز و خروج ترشحات چرکی از زخم مواجه شدید، باید به پزشک مراجعه کنید.
بریدگی یا خراشیدگی کودک چه زمانی به بخیه نیاز دارد ؟
بریدگی پوست کودک در شرایطی که عمیق و باز باشد و لبههای بریدگی به صورت نامنظمی شکاف خورده باشد، نیاز به بخیه دارد. بریدگی روی صورت، کف دست، انگشتان و … معمولاً به بخیه نیاز دارند.
به منظور آنکه بخیه زدن نتیجه مثبتی بدهد، باید محل زخم را سریعاً بخیه زد و زمان زیادی از ایجاد زخم نگذشته باشد.
هر چه بخیه زدن سریعتر صورت بگیرد، احتمال بر جای گذاشتن آثار ناشی از بخیه و احتمال عفونت زخم کمتر میشوند. البته بخیه زدن باید با تأیید پزشک صورت بگیرد.
بدون دیدگاه