علائم شکستگی استخوان شامل تورم، درد، تغییر شکل استخوان و… می باشد با مشاهده این علائم به پزشک مراجعه نمایید تا عکسبراری انجام شود.
شکستگی استخوان
شکستگی یا ترک خوردگی با آسیب استخوانهای بدن بوجود می آید. در شکستگیهای باز، ظاهر پوست به علت بیرون آمدن استخوان یا وارد شدن ضربه دچار زخم یا پارگی شده است. اما در شکستگی بسته ظاهر پوست سالم است.
در شکستگیهای باز به علت احتمال ابتلا به عفونت باید در کنار درمان شکستگی، سریعاً باید به توقف خونریزی و درمان زخم و ضدعفونی زخم اقدام نمود.
نشانهها و علائم شکستگی استخوان
شکستگی با علائم و نشانههای زیادی همراه میباشد که میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
تورم
لحظاتی پس از شکستگی تورم در محل شکستگی رخ میدهد با فشار استخوان یا ضربه وارد شده محل شکستگی دچار پارگی و جراحت میشود که با خونریزی و پس از آن تورم همراه میباشد.
درد
احساس درد شدید یا لمس درناک در قسمت آسیب دیده میتواند از نشانههای شکستگی باشد. برای تشخیص محل دقیق شکستگی به لمس آرام استخوانهای پیرامون محل آسیب دیده بپردازید. قسمتی که درد شدید حس شد احتمالاً محل شکستگی میباشد.
احساس ساییدگی
شنیده شدن صدای ترق ترق از استخوان هنگام آسیب به همراه احساس درد پس از آن میتواند نشان از شکستگی باشد.
تغییر رنگ
تغییر رنگ پوست بدن در قسمت آسیب دیده ( رنگ کبودی و… ) از عوارض شکستگی میتواند باشد. البته باید توسط پزشک بررسی گردد که شاید عارضه شکستگی وجود نداشته باشد.
تغییر شکل
ممکن است محل شکستگی با تغییر شکل نسبت به سایر نواحی همراه باشد. این تغییر شکل به صورت کوتاه شدگی، زاویه دار شدن استخوان و… است.
از کار افتادن عضو آسیب دیده
اگر قسمت آسیب دیده امکان حرکت و تغییر حالت به هیچ عنوان ندارد و یا با درد بسیار شدیدی در هنگام حرکت همراه است، به احتمال قوی نشان از شکستگی دارد.
درمان شکستگی استخوان
درمان شکستگی باید با فیکس و ثابت نگهداشتن اندام دچار شکستگی، انجام شود. از حرکت دادن عضو آسیب دیده شده خودداری شود.
گچ یا اسپیلنت به خوبی از استخوانها حفاظت میکنند و موجب فیکس نگهداشتن استخوان و جلوگیری از حرکت آنها میشود.
در شکستگی باز باید با محصولات زخم به توقف خونریزی و پانسمان محل خونریزی برای جلوگیری از عفونت پرداخت.
برای درمان برخی شکستگیها روش تراکشن توسط پزشک توصیه میشود. در تراکشن با وزنههایی سبب کش آمدن تاندونها و عضلات پیرامون شکستگی میشوند. این روش برای اینکه استخوان آسیب دیده در تراز درست خود قرار بگیرد بسیار کمک کننده است.
گاهی روش فیکس نگهداشتن محل شکستگی نمیتواند سبب درمان عضو آسیب دیده شود و باید با نظر پزشک جراحی و پیوند استخوان انجام شود.
مصرف مکملهای کلسیم، روی و سایر ویتامینها برای ترمیم بهتر و جوش خوردن سریعتر محل شکستگی توصیه میشود.
جراحی شکستگی
اگر برای جا اندازی استخوان نیاز به عمل جراحی باشد، بیمار به اتاق عمل انتقال مییابد. زیرا در برخی موارد جابه جایی استخوان به اندازهای می باشد که با آتل و گچ نمیتواند به وضعیت تراز خود برگردد.
در عمل جراحی با ایجاد یک برش استخوان آسیب دیده را تراز میکنند و در صورت لزوم از صفحات فلزی و پیچ برای فیکس شدن استخوان شکسته استفاده میکنند. این صفحات و پیچ ممکن است به صورت موقت یا دائمی در محل شکستگی باقی بماند.
نقش ورزش در سرعت بهبود شکستگی
انجام حرکت های ورزشی توصیه شده از سوی پزشک، جهت ترمیم سریعتر شکستگی نقش بسزایی دارد. البته حرکات ورزشی باید دقیقاً طبق دستورالعمل پزشک باشد و از انجام حرکات ورزشی خودسرانه که ممکن است به عضو دچار شکستگی آسیب وارد کند خودداری نمایید.
انجام حرکات ورزشی مناسب به صورت روزانه سبب می شود تا استخوانهای شکسته بهتر بتوانند به وضع ایده آل خود برسند. در کنار ورزش، این نکته را به خاطر داشته باشید که از استعمال دخانیات خودداری کنید. دخانیات به ویژه سیگار سبب کند شدن جریان خون و کاهش اکسیژن رسانی به استخوانهای آسیب دیده میشود.
خوراکیهای مضر برای جوش خوردن استخوانهای شکسته
کافئین موجب دفع کلسیم از بدن میشود و با کاهش کلسیم بدن، جوش خوردن استخوانها به تعویق میفتد.
نمک از عوامل بروز پوکی استخوان است و باید از مصرف بالای نمک به طور کلی اجتناب نمود.
نوشیدنیهای صنعتی گازدار به ویژه نوشابه به علت دارا بودن کربنات و فسفر، سبب پوکی استخوان میشوند.
مصرف بالای برخی از مسکنها با کاهش سرعت جوشخوردن استخوان همراه است و فقط باید از مسکنهای تجویزی پزشک استفاده نمود.
بدون دیدگاه