زخم وریدی | زخم واریس | زخم واریس پا

زخم وریدی (زخم واریس = زخم پا)

زخم واریس

زخم واریس، مشکل زخم وریدی اغلب در بیماران مبتلا به واریس درمان نشده مشاهده می شود. بنابراین ، این مشکل همچنین به عنوان زخم واریس و زخم پا تعریف می شود. مشکل زخم های وریدی ناشی از افزایش فشار وریدها و در نتیجه اختلال در یکپارچگی پوست؛ غالباً در مچ پا و اطراف آن دیده می شود. بیمارانی که این مشکل را دارند سال هاست که در مسائل بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی با مشکلات زیادی روبرو هستند.

زخم وریدی (زخم واریس = زخم پا)

زخم وریدی چگونه اتفاق می افتد؟

مشکل زخم وریدی و زخم های حاصل از آن در اثر دو عامل اصلی ایجاد می شود. این موارد را می توان به شرح زیر ذکر کرد؛

– جریان در رگ ها برعکس است و خونی که باید در سیستم گردش خون وارد شود به دلیل گرانش جمع می شود. در این مشکل که در نتیجه خراب شدن دریچه ها در رگ ها ایجاد می شود ، خون در مچ پا و  پایین پا جمع می شود و باعث اختلال در یکپارچگی پوست و ایجاد زخم می شود.

– در نتیجه انسداد در رگ ها ، خونی که باید در سیستم گردش خون وارد شود، در پاها جمع می شود. انسداد ورید در نتیجه ترومبوز ورید عمقی (لخته)، تأثیر جدی در بازشدن زخم های پا دارد.

در هر دو مورد ، فشار در ورید افزایش می یابد ، ساختارهای عروقی آسیب دیده و بافت های آسیب دیده به سمت باز شدن زخم در حال تکامل هستند. زخم پا، تورم پا ، تغییر رنگ و ضخیم شدن پوست و در نتیجه بهبود در اطراف مچ دشوار است.

علائم زخم وریدی چیست؟

علائم زخم های وریدی می تواند به شرح زیر ذکر شود:

– به خصوص در ناحیه مچ و زیر زانو دیده می شود.

– ساختار اطراف پوست ضخیم شده و قهوه ای به نظر می رسد.

رگ های واریسی در پاها اغلب مشاهده می شود.

– به طور کلی در پا و پاشنه تغییر شکل مشاهده نمی شود.

– در زخم ها اغلب ترشحات قرمز و مایل به سبز رخ می دهد.

– زخم ها شکل مشخصی ندارند.

– زخم های روی ساق پا معمولاً سبب درد می شود.

زخم وریدی چگونه تشخیص داده می شود؟

زخم واریس، در تشخیص مشکل زخم وریدی معاینه متخصص نقش مهمی دارد. با این وجود، ارزیابی شکل زخم ایجاد شده ، تاریخچه بیمار ، عوامل ژنتیکی و اینکه آیا مداخله قبلی در رگ ها وجود داشته است نیز در تشخیص مشکل زخم وریدی نقش مهمی دارد. روند معاینه به صورت ایستاده و نشسته انجام می شود.

زخم واریس، اینکه بیمار از دیابت، بیماری کلیوی، مشکلات کبدی یا کم خونی رنج می برد نیز شرایطی است که متخصص باید در طول معاینه از آن آگاه باشد. در عین حال ، مشکلات گردش خون شریانی در فرآیند تشخیص و برنامه ریزی درمان نقش دارند.

چرا معاینه وریدی در بیمار مبتلا به زخم وریدی لازم است؟

زخم وریدی یک بیماری وریدی است و در صورت اصلاح مشکل وریدی زخم بهبود می یابد و عود نمی کند. بنابراین ، نه تنها زخم بلکه تمام رگ های بیمار باید مورد بررسی قرار گیرد. باید تمام رگ های بین مچ پا و قلب بیمار برای تنگی و انسداد ارزیابی شود.

در زخم وریدی مشکل چیست؟

زخم وریدی به دلیل بیماری وریدی روی سطح پوست غیر طبیعی ایجاد می شود. به عبارت دیگر پیشرفته ترین مرحله بیماری در پوست است. زخم و پوست اطراف آن ضخیم تر ، سخت تر از حد نرمال است و به دلیل عفونت های مکرر ، پوستی مریض است. بهبود  زخم در چنین پوستی دشوار است. اغلب طبیعی است که زخم از طریق شریان ها تغذیه شود. زخم ایجاد شده گسترش می یابد و کمی عمیق تر پیشرفت می کند. سطح زخم توسط یک لایه میکروب به ضخامت چند میلی متر پوشانده شده است. این لایه میکروب از بهبود زخم جلوگیری می کند.

 آیا در بیماران مبتلا به زخم وریدی معاینه شریانی لازم است؟

در برخی از بیماران مبتلا به زخم وریدی نیز انسداد شریانی وجود دارد. در این گروه موسوم به زخم مختلط ، انسداد شریانی مانع بهبود زخم شده و درمان را محدود می کند. بنابراین ، وجود انسداد شریانی در بیماران مبتلا به زخم وریدی باید با معاینه پالس و معاینه بررسی شود.

اگر بیمار مبتلا به زخم وریدی درمان نشود چه اتفاقی می افتد ؟

زخم های وریدی بهبود نمی یابد ، مگر اینکه توسط یک متخصص کنترل و تحت درمان قرار گیرد، حتی اگر به طور موقت بهبود یابد عود می کند. بدون مراقبت منظم ، زخم ملتهب ، بزرگ و دردناک می شود.  این امر بر حرکات پا و مچ پای بیمار تأثیر می گذارد و ممکن است بیمار بلنگد زیرا بعد از مدتی محدودیت دائمی در حرکات مفصل وجود خواهد داشت. زخم پیشرفت کرده و گسترش می یابد.  این می تواند عمیق شده و استخوان را درگیر کند و به التهاب مغز استخوان تبدیل شود. حتی اگر زخم بسته شود ، دوباره باز می شود.

اهداف درمان زخم وریدی؟

در درمان زخم های وریدی دو هدف وجود دارد. اول بهبود زخم و دوم جلوگیری از تکرار مجدد زخم است.

برای بهبود زخم نیاز به مراقبت جدی از زخم است.

هدف دوم، عود زخم، با حل مشکل زمینه ای ورید، یعنی فشار ورید فراهم می شود. به منظور کاهش اثر افزایش فشار وریدی بر روی زخم ، جوراب های واریسی یا پانسمان لازم است.

زخم وریدی چگونه درمان می شود؟

زخم های وریدی یا زخم های واریسی یک مشکل ساده نیست و به یک روش قابل درمان نیست. روش های اصلی در زیر شرح داده شده است و لازم است از آنها در کنار هم استفاده شود.

مراقبت از زخم

  • زخم های واریس، کاهش فشار زیاد روی زخم
  • زخم های واریس، استراحت با بلند کردن پاها برای جلوگیری از جمع شدن خون
  • زخم های واریس، برخی از تغییرات در سبک زندگی
  • زخم های واریس، استفاده از جوراب های واریسی هنگام ایستادن طولانی مدت
  • زخم های واریس، درمان نارسایی وریدی

Source: www.cuneytkoksoy.com

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *