درمان زخم های شریانی

درمان زخم های شریانی

درمان زخم‌های شریانی: زخم‌های شریانی و وریدی از انواع زخم‌های عروقی هستند که معمولا در پاها به وجود می‌آیند. زخم‌های شریانی به دلیل کمبود خون ایجاد می­‌شوند و به عروق صدمه می‌زنند. زخم‌های وریدی نیز از آسیب رگ‌ها برای برگشت ناکافی خون به قلب ایجاد می‌شوند. ما در این مقاله به بررسی درمان زخم‌های شریانی می‌پردازیم.

زخم شریانی چیست؟

معمولا شریان‌های مسدود شده علت شایع ایجاد زخم‌های شریانی هستند که به آن­ها زخم ایسکمیک گفته می‌شود. شریان‌ها مسئول انتقال مواد غذایی و اکسیژن به بافت‌های بدن هستند. شریان‌های بسته شده نمی‌توانند خون غنی شده از مواد مغذی را به اندام‌ها برسانند که این امر باعث ایجاد زخم‌های شریانی می‌شود. این زخم‌ها در ناحیه قسمت بیرونی مچ پا، قوزک پا و یا روی انگشتان پا ایجاد می‌شوند که دردناک هستند و ظاهری بد شکل و فرو رفته دارند.

علائم زخم‌های شریانی کدامند؟

پوست خشک، براق و بدون مو، زخم عمیق، خونریزی و زخم‌های به رنگ قرمز، زرد و یا سیاه از علائم زخم‌های شریانی هستند. وقتی که پا به حالت پایین قرار می‌گیرد قرمز می‌شوند و در هنگام بالا قرار گرفتن پا کم رنگ می‌شوند. علل ایجاد این زخم‌ها افزایش سن، دیابت، فشار خون بالا، نارسایی قلبی و کلیوی، تروما و… می‌باشد. این زخم‌ها عمیق هستند و اغلب تا تاندون‌های زیرین بافت کشیده می‌شوند که سبب بی حسی و نبض بسیار ضعیف در ناحیه زخم می‌شود.

نکات مهم در درمان زخم‌های شریانی

  • برای درمان زخم‌های شریانی اقداماتی برای به حداقل رساندن خطر این زخم‌ها وجود دارد که چند نمونه از آن‌ها را ذکر می‌کنیم.
  • هر روز پاها به خصوص بین انگشتان پا را از نظر تغییر رنگ غیرمعمول یا ایجاد زخم معاینه کنید.
  • سیگار کشیدن را ترک کنید چون سیگار کشیدن باعث مسدود شدن رگ‌ها می‌شود و منجر به پروفیوژن نامناسب اندام‌های انتهایی می‌شود.
  • سطح فشار خون، کلسترول، گلوکز و تری گلیسیرید را کنترل کنید.
  • از نشستن و ایستادن به مدت طولانی خودداری کنید.
  • از پاهای خود در برابر آسیب و عفونت محافظت کنید.
  • از نشستن روی پاها در حالت نشسته خودداری کنید و به هیچ وجه چهار زانو روی زمین ننشینید.
  • از پوشیدن کفش‌های تنگ و یا جوراب‌های انقباضی خودداری کنید.

بهترین درمان زخم شریانی

هدف اصلی برای درمان زخم­‌های شریانی افزایش گردش خون در ناحیه آسیب دیده می‌­باشد. درمان این نوع زخم­‌ها از طریق جراحی و یا استفاده از بانداژها و سایر توصیه‌­های درمانی انجام می‌­شود که معمولا جراحی به عنوان گزینه‌ی آخر درمان می­‌باشد. استفاده از پانسمان‌­های مخصوص مانند محصولات زخم تریتا برای تقویت پرفیوژن اندام آسیب دیده اثر درمانی بالایی دارد. در ابتدا به منظور پاکسازی و شستشوی زخم توصیه می­‌گردد، ناحیه زخم را با محلول آنتی سپتیک طباسپت شسشو دهید و سپس متناسب با نوع زخم مانند سطحی و نیمه عمیق، حفره­ای و عمیق، عفونی و یا غیر عفونی از پانسمان­‌های ورقه­‌ای ماتریکس کلاژنی طبادرم، طبادرم پلاس نقره، طبابرن و پانسمان پودری طباگرن و طباگرن پلاس نقره در ناحیه زخم استفاده کنید. همچنین به منظور جذب ترشحات و اگزودای زخم و تعدیل رطوبت زخم استفاده از پانسمان فوم طبافلکس به دلیل خاصیت جذب عمودی ترشحات یکی از بهترین و موثرترین پانسمان­‌ها برای تسریع درمان زخم‌­های با ترشح زیاد می‌­باشد.

تشخیص زخم‌های شریانی

آزمایش Buerger

در این آزمایش بیمار باید دراز بکشد و پاهایش را به مدت یک تا ۴۵ دقیقه بالاتر از سطح زمین قرار دهد در صورتی که رنگ پاها تغییر کرد و هنگام زمین گذاشتن قرمز شد این نشان دهنده بیماری شریانی است.

اکسی متری پوست

در اکسی متری پوست میزان اکسیژن پوست اندازه‌گیری می‌شود. مقادیر کمتر از 40 میلی­متر جیوه نشانگر نارسایی عروقی و مقادیر کمتر از 20 میلی­متر جیوه نشانگر نارسایی شدید شریانی می‌باشد.

سخن پایانی

برای درمان زخم‌های شریانی شما می‌توانید با شرکت تریتا ارتباط و از محصولات این شرکت اطلاع حاصل کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *