خطرات زخم بستر

خطرات زخم بستر

خطرات زخم بستر : زخم بستر یا همان زخم فشاری مناطقی از پوست و بافت را تحت تاثیر قرار داده و با فشار بر روی آنها باعث آسیب دیدگی می شود این فشار ناشی از تخت یا صندلی چرخدار می باشد که گردش خون را در بافت های آسیب دیده قطع می کند . اکثر افراد فلج و یا کسانی که بستری هستند و قادر به تحرک و تغییر حالت بدن خود نیستند دچار این زخم ها می شوند . امروز ما در این مقاله به بررسی خطرات زخم بستر می پردازیم تا اقدامات جدی برای درمان زخم بستر انجام دهیم .

درجات زخم بستر

زخم های بستر به چهار درجه تقسیم می شوند که هر درجه به این صورت تعریف می شود :

درجه اول :

در ابتدا یک قسمتی از پوست قرمز می شود که با خارش یا درد همراه است و هنگام لمس کردن احساس گرمی ، اسفنجی یا سفت می باشد . این زخم ها در درجه اول بسیار سطحی هستند و بعد از مدتی بعد از رفع فشار از بین می روند .

درجه دوم :

مقداری پوست از بین می رود که می تواند لایه اپیدرم یا لایه پوست خارجی و یا لایه عمیق پوست باشد که مانند یک تاول یا ساییدگی می باشد و بافت آن به رنگ قرمز یا بنفش می شود و فوری باید درمان شود تا بهبود پیدا کند .

درجه سوم :

در این مرحله زخم از تمام لایه های پوستی عبور کرده و به عضلات رسیده است و تمام بافت آسیب دیده  و از بین رفته است و یک زخم عمیق را ایجاد کرده است .

درجه چهارم :

در این مرحله که پیشرفته ترین نوع زخم بستر می باشد پوست ، عضلات ، تاندون ها ، مفاصل و غیره از بین رفته است که این مرحله درمان سختی دارد و اکثرا باعث عفونت های شدید و کشنده می شود که این مرحله از زخم باعث مرگ می شود .

عوامل خطرات زخم بستر

زخم بستر معمولا با درد شدید و عفونت همراه است که در نقاطی مانند کمر ، باسن ، کتف ، پاشنه پا و پشت سر اتفاق می افتد و زمانی که فرد روی بستر خوابیده است چون فشار به این نقاط می آید باعث ایجاد زخم بستر می شود و با گسترش این زخم عوارض ناشی از عفونت را به همراه دارد که در بسیاری از مواقع باعث مرگ فرد می شود .  خطرات زخم بستر بسیار زیاد می باشد و چند نمونه از آن را بیان می کنیم:

عفونت های آمپوتاسیون ( قطع عضو )

یکی از خطرات زخم بستر عفونت های آمپوتاسیون می باشد که در آن فرد به علت پیشرفت زخم باید قطع عضو شود و بعد قطع عضو دچار عفونت شدید باکتریایی و در نهایت منجر به مرگ می شود . البته باید گفت سپتیسمی یا گندخونی از عوامل مهم عفونت می باشد که وارد خون می شود و به سرعت تمام بدن را می گیرد و باعث از کار افتادن تمام بدن می شود و در نهایت منجر به مرگ می شود.

نکروز ان اف

نکروز ان اف یا بیماری گوشت خوار نوعی عفونت است که به سرعت در تمام بدن انتشار پیدا می کند و به آرامی به بافت آسیب می زند و در مدت چند ساعت به بافت ماهیچه آسیب می زند و اگر این بیماری درمان نشود به مدت ۲۴ ساعت باعث مرگ بیمار می شود بنابر این نکروز ان اف هم یکی از عوامل خطرات زخم بستر می باشد ‌.

گانگرن گازی

یکی دیگر از خطرات زخم بستر گانگرن گازی می باشد که اگر زخم درست درمان نشده و تمیز نگهداری نشده باشد ، به وجود می آید . این عفونت ظرف چند دقیقه بافت را از بین می برد و باعث تخریب سریع عضلات می شود و بسیار سمی است و در نهایت تمام بدن بیمار را درگیر می کند و باعث مرگ وی می شود .

عفونت استخوانی

این عفونت می تواند به داخل استخوان ها نفوذ کند و به غضروف ها حمله کند و باعث کاهش تحرک و حتی قطع عضو شود و چندین سال می تواند از استخوان ها تغذیه کند و به استخوان ها آسیب برساند و این عفونت های استخوانی به راحتی در سراسر بدن انتشار پیدا می کنند و باعث عفونت کامل بدن می شوند و حتما باید زخم بستر درمان شود چون این عفونت ها باعث مرگ می شوند پس خطرات زخم بستر را باید جدی گرفت تا به موقع بیمار درمان شود و نجات پیدا کند .

سخن پایانی

همانطور که می دانید باید به زخم بستر توجه کرد و حتما بیمار درمان شود چون خطرات زخم بستر بسیار جدی می باشد و باعث عفونت در بدن می شود و در انتها منجر به مرگ می شود ولی اگر فوری درمان و پیشگیری شود خطر مرگ را نخواهد داشت .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *