بیماری زرد زخم
بیماری زرد زخم بیشتر کودکان را درگیر میکند و یک بیماری مسری میباشد. برای درمان زخم ناشی از این بیماری باید اقدامات لازم صورت گیرد.
علائم زرد زخم
بارزترین علائم این بیماری ، زخمهای قرمز رنگ است که به سرعت باز میشوند و با خروج ترشحاتی ، پوست زخم را زرد میکند. این زخمها بیشتر در پیرامون لبها و بینی ایجاد میشوند. گاهی این زخمها با خارش همراه میباشند.
در شکل دیگر زرد زخم که ایمپتیگوی بولوس نام دارد ، تاولهای بزرگی روی بدن نوزادان و کودکان ایجاد میشود. نوع پیشرفتهتر و حادتر زرد زخم ، به صورت اکتیما میباشد. در اکتیما ، زخمهای بزرگتر و عمیقتری ایجاد میشوند. زخمهای آبدار و چرکی که در صورت عدم درمان زخم ، به ضایعات بدتری تبدیل میشوند.
همچنین ببینید: مراقبت از زخم فشاری
دلایل ابتلا به بیماری زرد زخم
این بیماری مسری به سرعت به دیگران منتقل میشود. چنانچه با فرد مبتلا یا لباسها و رختخواب و وسایل شخصی وی در تماس باشید ، به زرد زخم مبتلا میشوید.
عواملی وجود دارند که احتمال ابتلا به زرد زخم را افزایش میدهند. سن ، حضور در مکانهای شلوغ ، آب و هوای گرم و مرطوب ، بریدگی و زخم روی پوست و … از عوامل افزایشدهنده ابتلا به زرد زخم میباشند.
زرد زخم در سن 2 الی 6 سالگی بیشتر رخ میدهد. افراد بزرگسال که دیابت دارند در معرض خطر ابتلا به زرد زخم از نوع اکتیما میباشند.
عوارض زرد زخم چیست ؟
بیماری زرد زخم ، یک بیماری نگرانکننده و خطرناک نمیباشد. درمان زخم ناشی از این بیماری به سادگی انجام میشود. این بیماری عوارض خاصی ندارد و در موارد بسیار نادری مشکلات زیر را بوجود میآورد.
ناراحتیهای کلیوی در اثر میکروبهای زرد زخم ، برای فرد ایجاد میشود.
سلولیت یا عفونت بافت ، از مشکلاتی است که در صورت گسترش عفونت زخم به زیر پوست ایجاد میشود و اگر به موقع درمان نشود ، سبب مرگ فرد میشود.
پیشگیری از ابتلا به زرد زخم
- اقدام مهمی که برای پیشگیری از ابتلا به بیماری زرد زخم باید انجام داد ، تمیز نگهداشتن پوست میباشد. هر نوع زخمی در بدن مانند زخم گزیدگی حشرات ، بریدگی و … باید ضدعفونی و تمیز شوند.
- برای درمان زخمها از محصولات زخم با کیفیت استفاده کنید تا درمان به صورت مؤثر و نتیجه بخش صورت گیرد.
- برای جلوگیری از گسترش باکتری به سایر نقاط بدن ، درمان زخم را به درستی و به خوبی انجام دهید.
- محل زخم را با محلول شستشودهنده مناسب یا آب و صابون ، شستشو دهید و یک گاز استریل روی آن قرار دهید.
- لباسهای و حوله و رختخواب شخصی بیمار باید روزانه شسته شوند و دیگران از آن استفاده نکنند.
- شخص مبتلا به بیماری زرد زخم را در منزل قرنطینه کنید.
ناخنهای کودکان مبتلا به زرد زخم ، به طور مرتب کوتاه شوند تا در اثر خارش ، پوست آنها زخم نشود.
زرد زخم را چگونه تشخیص دهیم ؟
این بیماری توسط پزشک تشخیص داده میشود. پزشک به معاینه زخم اقدام میکند. معمولاً آزمایشی برای تشخیص بیماری زرد زخم صورت نمیگیرد. چنانچه پس از مصرف آنتیبیوتیک بهبودی حاصل نشد ، نمونهبرداری از زخم انجام میشود.
پس از نمونه برداری از زخم ، آنتی بیوتیک مؤثر برای درمان بیماری تجویز میگردد. برخی از میکروبهای موجود در زخم زرد به برخی از آنتی بیوتیکها مقاوم هستند. لذا شناسایی نوع میکروب توسط نمونهبرداری ، به درمان نتیجهبخش بیماری کمک میکند. بنابراین انجام نمونه برداری بدین منظور میباشد و جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد.
درمان بیماری زرد زخم
پزشک پس از معاینه زخم ، داروهای لازم را تجویز میکند. آنتی بیوتیکها برای نابودی میکروبها و از بین بردن عفونت زخم تجویز میشوند. آنتی بیوتیکها را تا انتها مصرف کنید و در صورت خوب شدن ظاهری زخم ، مصرف آنتی بیوتیکها را قطع نکنید. زیرا سبب مقاوم شدن میکروبها به آنتی بیوتیک و عود کردن مجدد زخمها میشوند.
آنتی بیوتیکهای موضعی هم برای درمان بیماری زرد زخم استفاده میشوند. برای استفاده از آنتی بیوتیکهای موضعی ، ابتدا محل زخم را شستشو داده و کاملاً خشک کنید. سپس آنتی بیوتیک موضعی را روی محل زخم به آرامی ماساژ دهید. پس از آن حتماً دستان خود را بلافاصله بشویید.
برای درمان زخمهایی که بسیار کوچک هستند و به سایر نواحی پوست سرایت نکردهاند ، میتوان از آنتی بیوتیکهای موضعی بدون نسخه مانند باکیتراسین و یا پانسمانهای پیشرفته تریتا استفاده نمود.
بدون دیدگاه