افزایش طول عمر بیماران دیابتی

طول عمر بیماران دیابتی

افزایش طول عمر بیماران دیابتی

پس از تشخیص دیابت، ممکن است نگران تأثیر این بیماری بر طول عمر خود باشید. دریافت خبر بیماری می‌تواند باعث شوک شما شود و معمولاً پس از تشخیص، به‌خصوص اگر با دیابت آشنا نباشید احساس ناراحتی می‌کنید. اما با کسب آگاهی و پیشگیری از عوارض شما ‌می‌توانید بیماری خود را کنترل کنید. در ادامه با مطالعه این مقاله متوجه خواهید شد که دیابت و کنترل آن چگونه بر روی طول عمر شما تأثیرگذار هستند.

طول عمر بیماران دیابتی

دفتر آمار ملی انگلستان طول عمر نوزادان تازه به دنیا آمده را به شرح زیر برآورد می‌کند:

  • 77 سال برای مردان
  • 81 سال برای زنان

جدیدترین تحقیقات در دانشگاه منچستر، کاهش طول عمر بیماران دیابتی نوع 1 و 2 در مقایسه با جمعیت عمومی را نشان می‌دهد. نتایج این مطالعه که در نشست سالانه انجمن اروپایی مطالعه دیابت (EASD) در سال 2020 ارائه شد، نشان می‌دهد که افراد مبتلا به دیابت نوع 1 تقریباً 8 سال کمتر و افراد مبتلا به دیابت نوع 2 تقریباً 2 سال کمتر از همتایان خود در جمعیت عمومی زندگی خواهند کرد.

عوامل مؤثر در طول عمر بیماران دیابتی

ممکن است بیماری شما به‌تازگی تشخیص داده شده باشد و در عین حال شما می‌خواهید بدانید که دیابت چگونه بر طول عمر شما تأثیر می‌گذارد. اما هیچ پاسخ ساده‌ای وجود ندارد. صرف نظر از این‌که دیابت نوع 1 یا 2 برای شما تشخیص داده شده است، عوامل زیادی می‌توانند بر طول عمر شما تأثیر بگذارند، از جمله:

  • زمان تشخیص دیابت (تشخیص زودهنگام یا دیرهنگام)
  • میزان پیشرفت عوارض مرتبط با دیابت
  • شرایط و بیماری‌های دیگر

با گذشت زمان، سطح قند خون تنظیم نشده می‌تواند عوارض کوتاه‌مدت و طولانی‌مدت مختلفی ایجاد کند که شامل موارد زیر است:

رتینوپاتی دیابتی نوعی بیماری چشمی است که معمولاً افرادی را که چندین سال به دیابت مبتلا هستند، مبتلا می‌کند. گلوکز خون اضافی به رگ‌‌های خونی در شبکیه در پشت چشم آسیب می‌رساند و باعث کاهش بینایی و در برخی موارد نابینا شدن فرد می‌شود.

بیماری کلیوی در افراد مبتلا به دیابت معمولاً به‌عنوان نفروپاتی دیابتی شناخته می‌شود. حدود 40 درصد از افراد مبتلا به دیابت به دلیل آسیب دیدن رگ‌های خونی در کلیه‌ها دچار نفروپاتی می‌شوند و اندام‌ها دیگر قادر به فیلتر کردن مواد زائد از جریان خون نیستند. اگر بیماری پیشرفت کند، ممکن است  دچار نارسایی کلیه شوید و ممکن است نیاز به دیالیز یا پیوند کلیه داشته باشید.

بیماری قلبی عروقی یا بیماری قلبی در افراد مبتلا به دیابت به دلیل اختلال در جریان خون ناشی از هایپرگلایسمی شایع است. بیماری قلبی می‌تواند منجر به آنژین (درد قفسه سینه)، حمله قلبی و سکته شود. قند خون بالا اغلب با شرایط مرتبطی مانند فشار خون بالا و کلسترول بالا همراه است.

افراد مبتلا به دیابت نوع 2 در معرض خطر عوارض بیماری‌های عروقی هستند که منجر به افزایش خطر مرگ زودرس می‌شود. کنترل فشار خون، سطح گلوکز و کلسترول و وزن در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می‌تواند خطر عوارض مرتبط با دیابت و مرگ‌و‌میر را کاهش دهد، بنابراین طول عمر بیماران دیابتی را افزایش می‌دهد. مطالعات نشان داده‌اند که افزایش وزن با کاهش قابل توجه طول عمر بیماران دیابتی مرتبط است.

مطالعات دیگر همچنین نشان دادند که کاهش فشار خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دو می‌تواند منجر به طول عمر طولانی‌تر شود. کاهش هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c) از 8٪ به 6٪ باعث افزایش 1.2 سال زندگی در زنان 55 ساله افزایش می‌شود، اما این مزیت در زنان 70 ساله بسیار کمتر (0.8 سال زندگی) بود.

همچنین ببینید: افراد دیابتی که دچار زخم می شوند

افزایش طول عمر بیماران دیابتی

کنترل گلوکز خون روشی مؤثر برای افزایش طول عمر بیماران دیابتی است. با دستیابی به سطوح قند خون توصیه شده برای افراد مبتلا به دیابت، می‌توانید خطر ایجاد عوارض ناشی از گلوکز خون بالا را به حداقل برسانید.

لذت بردن از سبک زندگی سالم و پیروی از رژیم غذایی مناسب دیابت نیز به کنترل بهتر وضعیت شما کمک می‌کند‌. رژیم غذایی با کربوهیدرات کم می‌تواند به بهبود ثبات قند خون در دیابت نوع 1 و 2 کمک کند زیرا کربوهیدرات‌ها به‌طور قابل‌توجهی بر سطح گلوکز خون شما تأثیر می‌گذارند. برای برخی از افراد مبتلا به دیابت نوع 2، رژیم غذایی با کربوهیدرات کم حتی باعث بهبود دیابت آن‌ها شده است.

اگر دچار زخم دیابتی شدید ، سریعاً برای درمان زخم اقدام نمایید. برای درمان زخم دیابتی ، از بهترین روش‌های درمانی تحت نظر پزشک استفاده نمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *